نقش توپوگرافی بر الگوی و مورفولوژی رودخانه جاجرود

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
  • کد COI اختصاصی: GEOO09_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی گلستانی

کارشناس ارشد هیدروژئومورفولوژی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

محمدمهدی حسین زاده

دانشیار گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

رودخانه ها از بهترین مناظر ژئومورفیکی هستند که در آن ارتباط بین سیستم نیرو و اشکال ناهمواری ها به روشنی قابل درک است. هرگونه تغییراتزمین ساختی و تغییرات توپوگرافی در محیط رودخانه باعث ایجاد واکنش های مرفودینامیکی رودخانه به منظور بازسازی و تعادل انجام خواهد شد؛که این پاسخ مورفودینامیکی می تواند به صورت تنظیم پروفیل طولی و تغییر شکل الگو باشد. منطقه موردمطالعه قسمتی از رودخانه جاجرود بعد ازپل تاریخی جاجرود است. با استفاده از استخراج عرض و شاخص شریانی ریچاردز و مقایسه خروجی ها می توان گفت پس از کاهش عرض یا در همانمقطع یا چند مقطع بعدی با افزایش سرعت که در پی کاهش عرض به وجود آمده است هیچ رسوب و مانع میانی ایجاد نمی شود. در مقاطعی کهبرجستگی های توپوگرافی و برون زدگی ها میدان عملکرد کانال را محدود می کنند الگوی شریانی حتی باوجود افزایش کم عرض، کمتر افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

الگو رودخانه، توپوگرافی، پیوستگی جریان، الگوی شریانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.