فناوری های نوین در ترسیم نقشه های ژئومورفولوژی (مطالعه موردی: نقشه ژئومورفولوژی ۱:۲۵۰۰۰۰ ماکو)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
- کد COI اختصاصی: GEOO09_101
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 438
نویسندگان
دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز
دکترای ژئومورفولوژی، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح
کارشناس ارشد هیدروژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز
چکیده
نقشه ژئومورفولوژی ۱:۲۵۰۰۰۰ ماکو منطبق بر شیت نقشه توپوگرافی ۱:۲۵۰۰۰۰ سازمان نقشه برداری کشور در مختصات ۴۴ تا ۴۵ درجه شرقی و ۳۹تا ۴۰ درجه شمالی قرار گرفته است . این شیت ۴۵۹۲ کیلومتر مربع از مساحت کشور ایران را پوشش می دهد. اهداف اصلی این تحقیق نحویاستفاده از روش نوین در تهیه نقشه های ژئومورفولوژی، تهیه نقشه ژئومورفولوژی شیت ماکو و در نهایت شناسایی و فرایند ایجاد اشکالژئومورفولوژی موجود در محدوده می باشد . بخش اصلی تحقیق بر نحوه ترسیم نقشه ژئومورفولوژی تاکید دارد به نحوی که تمام ترسیم و مراحلتهیه نقشه ماکو با روش جدید و نوین در داخل محیط ArcMap تهیه و ترسیم شده است و تمام عوارض نقطهای، خطی و سطحی با فنآوری نرم-افزار ArcGis ترسیم گشته اند. ناهمواری های منطقه ماکو از رخساره کالرملانژ به سن کرتاسه پایانی و همچنین تشکیلات قم و گدازه های بازالتیساخته شده است. در این میان ساختهای بازالتی از عوارض طبیعی جالب در چشمانداز منطقه به شمار میروند. وجود کوهستان در شرق و جنوب-شرق محدوده نیز در پایین دست دشت هایی را به وجود آورده است. این منطقه در زون زمین ساختی البرز آذربایجان قرار دارد. نتایج تحقیق نشان -می دهد که عارضه کوهستان بیشترین مساحت محدوده نقشه ماکو را در برگرفته است و اراضی دشتی درمجموع ۲۱ درصد مساحت نقشه ماکو رااشغال کرده است. استفاده از فنآوری نوین و روشهای جدید در ترسیم نقشه ژئومورفولوژی نتایج بهتر و دقیق تری را برای محقق فراهم می آورد وبه کیفیت بالاتر تمام عوارض ژئومورفولوژیکی منجر می شود.کلیدواژه ها
فنآوری های نوین، ArcMap ، نقشه ژئومورفولوژی ماکو، شناسایی لندفرم هامقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.