طبقه بندی بدلندهای شمال خاوری گرمسار با استفاده از شاخص رطوبت توپوگرافیک
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
- کد COI اختصاصی: GEOO09_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 305
نویسندگان
استادیار، ژئومورفولوژی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه خوارزمی
دانش آموخته کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه خوارزمی
دانشجو دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه خوارزمی
چکیده
بدلند مرحله گسترده و نهایی فرسایش آبی است که تحت شرایط خاص محیطی در نتیجه فرآیندهای طبیعی و انسانی به وجود می آید .بدلندها از نظر تراکم بالای آبراهه، کاهش عمق خاک، افزایش فرسایش، تولید رسوب و کاهش پوشش گیاهی اهمیت ویژه ای دارند. باتوجه به ضرورت مطالعه لندفرم ها و پراکنش فضایی آنها در ژئومورفولوژی و سایر علوم طبیعی، در این پژوهش با استفاده از شاخصمورفومتریک رطوبت توپوگرافیک حاصل از مدل رقومی ارتفاع اقدام به طبقه بندی بدلندهای منطقه خشک شمال خاوری گرمسارشده است. سپس جهت صحت سنجی و کارایی شاخص رطوبت توپوگرافیک اقدام به تهیه واحدهای ژئومورفولوژی محدوده مطالعه بااستفاده از تصاویر ماهوارهای و پیمایش میدانی شده است. نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد محدوده مطالعاتی شامل ۵ واحدژئومورفولوژی مسکونی-کشاورزی، نهشته های رسوبی کواترنری جدید، دامنه های منظم، بدلند هزار دره و بدلندهای سازند قرمز بالایی میشود. همچنین نتایج صحت سنجی نشان داد شاخص رطوبت توپوگرافیک واحدهای نهشته های رسوبی، بدلندهای هزار درهو قرمز بالایی را تفکیک کرده است اما در تفکیک واحدهای مسکونی_کشاورزی و دامنه های منظم به خوبی کارا نبوده است.کلیدواژه ها
بدلند، طبقه بندی، مورفومتری، گرمسارمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.