ژئومورفولوژی و مکان یابی تغذیه مصنوعی آب های زیر زمینی با توجه به تاثیرات زیست محیطی (مورد مطالعه:دشت سنگان خواف)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
- کد COI اختصاصی: GEOO09_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 258
نویسندگان
دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه خوارزمی
استادیارجغرافیای طبیعی دانشگاه خوارزمی
چکیده
مکانیابی یکی از مهمترین و چالش انگیزترین مسائل در تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی می باشد. افزایش جمعیت،گسترش شهرها وواحدهای صنعتی و کشاورزی و عدم مدیریت صحیح منابع آبی در کنار عوامل طبیعی و تغییرات اقلیم سبب کاهش شدید سطح آب زیرزمینی علیالخصوص در مناطق گرم و خشک گردیده است. لذا تغذیه آب زیرزمینی به عنوان روشی جهت جبران کمبود آب زیرزمینی امری ضروری است. دراین پژوهش بهمنظور دستیابی به اهداف مورد نظر از مدل رقومی ارتفاعی ۳۰ متر، اطلاعات مربوط به چاه های پیزومتری و لایه های رقومی اطلاعاتیبه عنوان داده های تحقیق استفاده شده است. مهمترین ابزارهای مورد استفاده در این تحقیق، ArcGIS و SPSS بوده است. همچنین در این تحقیقاز مدل تلفیقی تحلیل شبکه ای (ANP) و مدل منطق فازی به منظور شناسایی مناطق مستعد تغذیه مصنوعی استفاده شده است. بر اساس نتایجحاصله، ۵ / ۴۲ درصد از مساحت حوضه، دارای پتانسیل تغذیه مصنوعی بالایی هستند. این مناطق که عمدتا شامل مناطق شمالی حوضه می باشد،به دلیل نزدیکی به رودخانه و خطوط گسلی، دور بودن از معادن، نوع لیتولوژی و پوشش زمین و وضعیت ژئومورفولوژی، مناسب برای تغذیهمصنوعی هستند. مجموع نتایج حاصله از این پژوهش نشان داده است که تغذیه مصنوعی در این حوضه آبریز جهت تقویت منابع آب زیرزمینیضروری است ولی به دلیل وجود معادن و نمکزارها، این اقدامات باید با دقت بالایی صورت گیرد.کلیدواژه ها
تغذیه مصنوعی، حوضه آبریز خواف، منطق فازی، ANPمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.