ژئومورفولوژی حوضه سد کرخه و نقش آن در مدیریت و کنترل سیلاب ۹۸ در خوزستان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
- کد COI اختصاصی: GEOO09_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 309
نویسندگان
دکتری جغرافیا، دبیر رسمی آموزش و پرورش اهواز
دکتری جغرافیا، کارشناس موسسه تحقیقات آب و خاک و آبخیزداری کشور
دانشجوی دکتری، دبیر رسمی آموزش و پرورش اهواز
چکیده
حوادث طبیعی از قبیل سیل, زلزله, طوفان, رانش زمین و غیره همواره کشور ما را تهدید نموده و علی رغم پیشرفت های علمی در کشور هنوز آسیب پذیری بطور چشمگیری کاهش پیدا نکرده است. یکی از خطرات بالقوه ای که همواره کشور ما را تهدید کرده و نسبت به زلزله نیز زیان های زیادی وارد ساخته , وقوع سیل است. رودخانه کرخه در بالادست ایستگاه هیدرومتری پای پل از میان تپه ماهورها و اراضی کوهستانی گذشته ولی در پایین دست این ایستگاه وارد دشت هموار و گسترده خوزستان میگردد. محل انتخابی سد مخزنی کرخه در پایین ترین نقطه در طول رودخانه قرار دارد . خلاصه بررسی و تحلیل بارشهای استان خوزستان از ابتدای سال زراعی ۹۸ - ۹۷ تا ۲۸ اردیبهشت ۹۸ نشان میدهد که از ابتدای سال زراعی (۰۱ مهر ۹۷) تا (۲۸ اردیبهشت ۹۸) مجموع بارش کل استان ۵۲۱,۷ میلی متر بوده است. این مقدار در مقایسه با مقدار بلندمدت آن در همین بازه زمانی (۳۱۹,۰ میلیمتر) ۶۳,۵ درصد افزایش و در مقایسه با مقدار آن در دوره مشابه سال گذشته (۲۰۳,۱ میلیمتر) افزایش ۲۵۶,۹ درصدی را نشان میدهد. آمار موجود نشان می دهد که سیلاب های کرخه در ماه های مرطوب سال، یعنی از آبان تا اردیبهشت به وقوع می پیوندند. سیل های بزرگ اکثرا در ماه های اسفند، فروردین و اردیبهشت اتفاق می افتند که از میان آنها سیلاب های فروردین بزرگترین می باشد. حداکثر سیلاب محتمل ۲۳۶۷۰ متر مکعب در ثانیه و معادل حجم سیلابی حدود ۱ / ۸ میلیارد متر مکعب در طول یک دوره ۱۲ روزه بر آورد شده است.حداکثر بارندگی محتمل برای یک دوره ۷ روزه ۲۸۰ میلیمتر بدون محاسبه ذوب تعیین شده است.کلیدواژه ها
سد کرخه، سیلاب، مخاطرات طبیعی، خوزستانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.