روش مبتنی بر توپوگرافی در محاسبه و تحلیل انرژی تابشی خورشید (مطالعه موردی: کوه بزمان جنوب شرق ایران)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
- کد COI اختصاصی: GEOO09_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 291
نویسندگان
دانشگاه اصفهان، اصفهان، دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه ریزی
دانشگاه تهران، تهران، دانشکده جغرافیا
چکیده
انرژی تابشی مهم ترین انرژی ورودی به تمام سیستم ها از جمله سیستم های ژئومورفیک زمین است. محاسبه انرژی تابشی از طریق معادلاتمختلف انجام می شود. در این تحقیق از مدل مورفوردیشن برای مدلسازی سطوح ناهموار و تداخل توپوگرافی زمین و ارتباط آن با توزیع انرژیتابشی استفاده شده است. تابش کلی، مستقیم، پراکنده و مدت زمان تابش از طریق روزهای خاص (اعتدال، انقلاب تابستانی و زمستانی) وهمچنین برای یک سال کامل محاسبه می شود. نقشه های تابشی برای هر حالت به دست آمد و سپس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.همبستگی بین تابش و عوامل توپوگرافی مورد مطالعه و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که ارتفاع و شیب بالا منجر به واریانسبالایی از مقادیر تابش در همه انواع تابش می شود. در زمستان که ارتفاع خورشید کمتر از سایر فصول است، تغییرات تابش بیشتر از سایر فصولاست. در طول روزهای زمستان، تشعشعات بین اراضی شمال و جنوب افزایش می یابد. تابش پراکنده تقریبا هیچ ارتباطی با عوامل توپوگرافی ومتغیر ندارد، از سوی دیگر تابش مستقیم و سراسری ارتباط بیشتری با تغییرات توپوگرافی و مورفولوژیکی دارند.کلیدواژه ها
مدل ارتفاعی رقومی ، کوه بزمان، انرژی تابشی، تحلیل مورفولوژیکمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.