جایگاه ژئومورفولوژی در ارزیابی بلایای طبیعی و مقابله با آنها در خراسان رضوی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
- کد COI اختصاصی: GEOO09_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 205
نویسندگان
دانشیار ژئومورفولوژی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجو دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناس اداره آبخیزداری وحفاظت خاک اداره کل منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده
در طی سالهای ۱۹۸۸ تا ۲۰۱۷ بیش از ۴ میلیارد و ۴۵۰ هزار نفر در جهان تحت تاثیر مخاطرات طبیعی قرار گرفتند.این مخاطرات تنها منحصربه زمانوقوع نیست بلکه به دلیل پیامدهای اجتماعی که دارندسال های سال گریبان گیر مردم منطقه خواهند بود.درچنین مواردی که آثار مخاطرات طبیعیدرزندگی انسانها تظاهرمی یابد ازاینگونه مخاطرات باعنوان بلایای طبیعی یاد می شود که در این میان، ایران جزء ۱۰ کشور نخست در معرضمخاطرات طبیعی می باشد.از این رو هدف پژوهش حاضرجایگاه ژئومورفولوژی در ارزیابی بلایای طبیعی و مقابله با آنها در خراسان رضوی می باشد.روش تحقیق حاضر با توجه به ماهیت نظری مقاله، روش توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای است. نتایج بررسی تعداد محدودی از بلایای طبیعی از قبیل زمین لرزه ها ،سیلاب، طوفان های گردوغبار و خشکسالی درخراسان رضوی، از دو جنبه بر مسایل ژئومورفیکی دلالت دارند:اولا، مخاطرات طبیعی آثار ژئومورفیکی خاصی را در سطح زمین ایجاد می کنند و دیگر این که عوامل فعال ژئومورفولوژیکی خود منشا شکلگیری برخی از بلایای طبیعی می باشند. در مجموع ژئومورفولوژی دانشی توانمند است که می بایست نقش برجسته ای در تعامل بینرشته ای برای ارائه راهبردهای مناسب به منظور مقابله با بلایای طبیعی بازی کند.کلیدواژه ها
ژئومورفولوژی، مخاطرات طبیعی، بلایای طبیعی، مقابله با بلایای طبیعی، خراسان رضویمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.