CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثربخشی احساسات کودکان در رغبت به استفاده از مبلمان شهری با رویکرد مهندسی کانسی (مطالعه موردی: بوستان لاله شهر تهران)

عنوان مقاله: اثربخشی احساسات کودکان در رغبت به استفاده از مبلمان شهری با رویکرد مهندسی کانسی (مطالعه موردی: بوستان لاله شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_VISUA-8-1_005
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرضیه اله دادی - مربی گروه طراحی صنعتی، دانشکده هنر، دانشگاه الزهراء، تهران، ایران
مهدیه حاتمی سعید آبادی - دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی صنعتی، دانشکده عمران، معماری و هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
دوران کودکی نقش مهمی در شکل گیری شخصیت انسان به لحاظ فردی و اجتماعی ایفا می ­کند. فضاهایی که کودکان در آن حضور دارند، از عوامل موثر در شکل گیری و رشد درست شخصیتی و تربیتی کودک است که در این راستا می­ توان به تاثیر مبلمان شهری در این فضاها بر روی کودکان اشاره کرد. این گروه از جامعه، به لحاظ ویژگی های جسمانی و روحی خود، برای استفاده از محصولات ساخته شده در زمینه مبلمان شهری به طراحی ویژه خود نیاز دارند. پژوهش پیش رو، در پی یافتن نیازها، احساسات و مطلوب سازی فضای شهری از طریق طراحی مبلمان شهری (نیمکت، آب خوری و سطل زباله) پارک­ ها می ­باشد. ازاین رو پرسش اصلی پژوهش بر این مبنا استوار است که: آیا طراحی مبلمان شهری با رویکرد طراحی احساس­گرا، بروز استقلال شخصیتی، اجتماعی و عدم وابستگی بیش ازحد به والدین را در کودک تسهیل می ­کند؟ ­این پژوهش از جهت هدف، کاربردی و ا زنظر نوع، وجهی کیفی دارد که در آن از روش توصیفی-تحلیلی استفاده شده است. در روش یافته اندوزی با استفاده از منابع علمی با تاکید بر شیوه پیمایشی، مشاهده و پرسش نامه ای، اطلاعات لازم استخراج گردید. این مطالعه در بوستان لاله شرح تهران با روش مهندسی کانسی برای سنجش احساسات کودکان ۵ تا ۱۲ سال انجام گرفته است. نتایج این پژوهش نشان داد: طراحی مجموعه مبلمان مذکور با توجه به نیازها و ابعاد آنتروپومتریک کودکان، با از بین بردن احساس ناتوانی در استفاده از این عناصر، به ایجاد حس اعتمادبه نفس و استقلال کودک، کمک و او را در رسیدن به بلوغ اجتماعی یاری می­کند؛ توجه به احساسات و استفاده از رویکرد طراحی احساس­گرا و بهره گیری از برگه های منحنی در طراحی عناصر مبلمان شهری مربوط به کودکان، باعث ترغیب آنان به استفاده بیش تر از این عناصر می شود.

کلمات کلیدی:
مبلمان شهری, کودکان, احساسات, مهندسی کانسی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1687115/