بررسی اثر حبابی سینه بر عملکرد هیدرودینامیکی شناور به صورت عددی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی دریا، دوره: 18، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_MARIN-18-36_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد حاجی زاده

Persian Gulf University

حسن آبین

Persian Gulf University

میلاد پزنده کار

persian Gulf University

چکیده

بهینه ­سازی حبابی سینه، یکی از راه­ های افزایش بهره­ وری در کشتی­­ ها شناخته می ­شود. به منظور بررسی اثرات تغییرات طول حبابی سینه بر روی نیروی مقاومت شناور KCS، طول حبابی سینه نسبت به حالت مرجع به مقدار  ۵ %، ۱۵% و ۲۵% افزایش و ۵ % کاهش، داده شد و سپس در سه عدد فرود ۲۲/۰ ، ۲۶/۰  و ۳/۰ در نرم افزار STAR-CCM+ شبیه سازی صورت گرفت. جهت بررسی اعتبار نتایج در گام نخست، حل عددی به کمک نتایج تجربی، اعتبارسنجی شده است. نتایج حاصل از شبیه ­سازی بیانگر آن است که با کاهش طول حبابی ­سینه، مقاومت کل در سه عدد فرود یاد شده افزایش یافته است، اما افزایش طول حبابی سینه موجب کاهش مقاومت کل گردیده است. همچنین با افزایش عدد فرود نقش حبابی سینه در کاهش مقاومت کل، محسوس ­تر می ­باشد.

کلیدواژه ها

Bulbous Bow, Pressure Resistance, Friction Resistance, KCS, STAR-CCM+, حبابی سینه, مقاومت فشاری, مقاومت اصطکاکی, KCS, STAR-CCM+

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.