بررسی تاثیر پومیس به عنوان ماده جایگزین سیمان بر دوام سیمان آلومینات کلسیم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 10، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JSEC-10-2_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 254
نویسندگان
گروه مهندسی عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
دانشیار دانشکده عمران و نقشه برداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فن آوری پیشرفته ، کرمان ، ایران
استادیار گروه مهندسی عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
استادیار گروه مهندسی عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
چکیده
یکی از سیمان های ویژه که در شرایط آسیب رسان محیطی عملکرد بسیار بهتری نسبت به سیمان پرتلند دارد، سیمان آلومینات کلسیم است با این وجود سیمان آلومینات کلسیم به علت کاهش دراز مدت مقاومت و از دست دادن پایایی که در اثر وقوع پدیده ی تبدیل روی می دهد، چندان مورد استقبال مهندسین قرار نگرفته است. این پژوهش در نظر دارد با به کارگیری پودر پومیس به عنوان جایگزین بخشی از سیمان مصرفی، مشخصه های دوام ملات آلومینات کلسیم را بهبود ببخشد. در تحقیق پیش رو با یک برنامه آزمایشگاهی ۵ طرح مخلوط علاوه بر مخلوط شاهد به ترتیب حاوی ۵ ،۱۵، ۲۵، ۴۰ و ۶۰ درصد پومیس به عنوان جایگزین سیمان، ساخته شد و از نظر مولفه های دوام مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نمونه ی شاهد در سن ۱ روز به مقاومت ۳۳ و در سن ۲۸ روز به ۴۴ مگاپاسکال رسید ولی به علت پدیده ی تبدیل، در سن ۹۰روز، مقاومت فشاری ۴۵ درصد کاهش یافت. از طرف دیگر اما در اکثر نمونه های حاوی پومیس نتایج متفاوتی دیده شد. پومیس با کنترل فرایند تبدیل، تاثیر قابل توجهی بر مقاومت و مهمتر از آن بهبود مولفه های دوام سایر نمونه ها داشت به طور مثال در بهترین طرح مخلوط(P۴۰)، مقاومت فشاری ۴۷ درصد، ضریب مهاجرت یون کلراید ۷۸ درصد و مقاومت الکتریکی حدود ۴۰۰ درصد نسبت به نمونه کنترل در سن ۹۰ روز بهبود مشاهده شد. در تحقیقات قبلی تاکنون جایگزینی پومیس با سیمان آلومینات کلسیم مورد توجه قرار نگرفته است لذا بررسی اثر پومیس بر پایایی سیمان آلومینات کلسیم می تواند نوآوری این پژوهش به حساب آید.کلیدواژه ها
پومیس, سیمان آلومینات کلسیم, پایایی, پدیده تبدیل, مواد جایگزین سیمان, ملاتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.