طراحی مدل بازاریابی رسانه اجتماعی با تاکید بر عوامل اقتصادی و مذهب در فروشگاه های زنجیره ای خرده فروشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های بازاریابی اسلامی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IMR-2-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا آندرواژ

گروه مدیریت بازرگانی،واحد بین المللی خرمشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،خرمشهر،ایران

آزاده سنجوری

گروه مدیریت بازرگانی،واحد بین المللی خرمشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،خرمشهر،ایران

ندا مرزوق پور

گروه مدیریت بازرگانی،واحد بین المللی خرمشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،خرمشهر،ایران

محسن نجفی

گروه مدیریت بازرگانی،واحد بین المللی خرمشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،خرمشهر،ایران

چکیده

هدف/ سئوال اصلی: هدف این تحقیق ارائه مدلی ست که ابعاد بازاریابی رسانه اجتماعی را در فروشگاه های زنجیره ای شناسایی کرده، روابط بین آن ها و ترتیب اقدامات را مشخص نماید.روش پژوهش: این پژوهش از نوع کیفی می باشدبرای این منظور با بهره گیری از استراتژی نظریه داده بنیاد، داده های کیفی با ابزار مصاحبه از میان ۲۳ نفر از خبرگان بازاریابی و رسانه های اجتماعی گردآوری شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار MaxQDA استفاده شده تا سه مرحله از کدگذاری اولیه، محوری و انتخابی به طور دقیق انجام شود.یافته ها: یافته ها نشان می دهند که مدل بازاریابی رسانه های اجتماعی در فروشگاه های زنجیره ای با شش محور قابل بررسی و اجراست. این شش کد محوری بر اساس پارادایم کدگذاری محوری که توسط بوهم، (۲۰۰۴) معرفی شده تعیین شده اند. نخستین متغیری که این نوع بازاریابی را به جریان می اندازد عوامل تاثیرگذار هستند که در چهار بعد شامل عوامل ساختاری، مدیریتی، مربوط به فروشگاه و مربوط به رسانه اجتماعی تبیین شده اند. پس ازآن، خود بازاریابی رسانه اجتماعی در فروشگاه های زنجیره ای به عنوان پدیده محوری موردبحث است که سه بعد تبلیغات، ارتباطات و تبلیغ دهان به دهان الکترونیکی را پوشش می دهد.بحث و نتیجه گیری: شرایط زمینه ای و مداخله گر که فضای رقابتی و جهانی شدن را در بر می گیرد، در کنار بستر حاکم که عوامل مذهبی و اقتصادی را در خود جای داده، بر راهبردهای بازاریابی رسانه اجتماعی تاثیر می گذارند. درنهایت این اقدامات بازاریابی، اقتصادی و نیروی انسانی هستند که در قالب راهبردها موجب شکل گیری پیامدهای بازاریابی رسانه اجتماعی می شوند. پیامدهایی که شامل پیامدهای بازاریابی، اقتصادی و پیامدهای مرتبط با کاربران است.

کلیدواژه ها

مذهب, خرده فروشی, رسانه اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.