ساماندهی وخروج از حالت تجمیعی جهت کاهش ترافیک شهری یاسوج

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF18_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید فرشید آبرومندی فر

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد یاسوج

امین کشاورزی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، زلزله، دانشگاه آزاد یاسوج

چکیده

امروزه باتوجه به گسترش روز افزون تعداد خودروهای تولیدی درون شهر ها و مشکل های بسیار ، در برخی از موارد عدم امکان تغییر زیرساخت های شهری، مساله ترافیک به وجود آمده است. یکی از نقاطی که امروزه به محل اصلی تجمع خودروها در محیط های شهری تبدیل شده است تقاطع های بزرگراهی می باشند. در این نقاط به دلیل همزمانی ایجاد شده در ورود خودروهایی که از مسیر ورودی قصد ورود به بزرگراه را دارند با خودروهایی که در مسیر اصلی بزرگراه قرار گرفته اند، انباشت ترافیک ایجاد می شود. برای بر طرف کردن همزمانی ایجاد شده استفاده از تکنولوژی بهترین راه حل موجود می باشد. از جمله این تکنولوژی ها می توان به شبکه های بین خودرویی و سامانه های خودرویی مستقل اشاره کرد. در واقع به دلیل حساسیت های موجود در ارتباط با ایمنی رانندگان ناچار به استفاده از این تکنولوژی ها هستیم. در این کار ما مدل ریاضی را ارائه کرده ایم تا بتواند با بهره گیری از تکنولوژی های ذکر شده، هماهنگی و همکاری را در تقاطع های بزرگراهی به نحوی ایجاد کند که علاوه بر حفظ ایمنی در راه ها از انباشت خودروها در نقاط تقاطعی بزرگراهی جلوگیری کند. در بیان این روابط ما از روابطی که در کارهای گذشته برای سامانه ایی خودروییی مستقل استفاده شده اند استفاده کرده ایم. روابط بررسی شده به ما نشان داده اند که برای برقراری یک ارتباط موثر در تقاطع باید به جریان های ورودی از هر مسیر توجه داشت. علاوه بر این میزان خودروها در هر جوخه بر افزایش یا کاهش جریان در هر مسیر از بزرگراه تاثیر گذار می باشد. و در نهایت عامل تاثیر گذار دیگر در این روابط سرعت خودروها در محور اصلی بزرگراه و مسیرهای ورودی می باشد. هرچند فرهنگ ترافیکی شهر بسیار پایین است و مسئولان شهر که از ایجاد زیرساخت های لازم ناتوان هستند، اما باید این موضوع را نیز به این مسائل گوناگون هم اضافه کرد که یاسوج زیرساختی برای از بین بردن این ترافیک ندارد. نبود زیرگذر روگذر، نبود خطوط مخصوص تاکسی و اتوبوس های درون شهری، نبود کنارگذرهای روان ساز و مسائل دیگر باعث شده که یاسوج این شهر جوان در همین اوایل جوانی گرد پیری را بر خود ببیند. اما فارغ از کمبود زیرساخت ها ، هم باید به نبود فرهنگ رانندگی و مالکیت خودرو نیز اشاره کرد، افرادی که حتی حاضر نیستند با خودروی درون شهری جابجا شوند و حتی خرید یک اقلام از یک بقالی را با خودروی خود طی می کنند،این ها همه مسائلی که باعث شده که امروز چهار نقطه شهر یاسوج درگیر ترافیکی کسل کننده شود. .یاسوج این شهر جوان با قدمت پنجاه وچندساله ،این روزها با مشکلی عجیب دست وپنجه نرم می کند که آن مشکل هم ترافیک است، مشکلی بزرگ که در سال های اخیر بیشتر از گذشته نمایان شده و حتی باعث شده که به کلافی سردرگم برای مردم این دیار تبدیل شود.آن چیزی که به عینه در شهر دیده می شود ، ترافیک است، ترافیکی کسل کننده که یاسوج را فقط در این امر به شهرهای بزرگ شبیه کرده است، معضلی که تمامی ندارند و هرروز بیشتر از دیروز آزاردهنده شده است.

کلیدواژه ها

ترافیک شهری، یاسوج، ساماندهی، تجمیعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.