واکاوی عناصر فکری و درون مایه های کتاب «زیر باران زخم» همایون علیدوستی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنگره ادبیات پایداری
- کد COI اختصاصی: CSUL09_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 349
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران
چکیده
کتاب «زیر باران زخم» مجموعه اشعاری است از همایون علیدوستی که اغلب این اشعار در زمان جنگ و دفاع مقدس سروده شده است. همایون علیدوستی از شاعران بنام استان چهارمحال و بختیاری در زمینه طنز، اشعار آیینی و دفاع مقدس است. نویسنده در این مقالهعناصر فکری و درون مایه های اشعار کتاب مذکور را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است تا اولا مشخص کند چه مضامینی در این کتاب،به عنوان اشعار زمان جنگ، مورد توجه شاعر بوده است و ثانیا روشن کند که این مضامین با عناصر و بن مایه های فکری شعر دفاع مقدسو معیارهای آن هم جهت و همسو است یا خیر. ضرورت و اهمیت این تحقیق در آن است که این اشعار به تازگی یعنی در سال ۱۳۹۹ بهعرصه چاپ رسیده است و تاکنون بررسی و تحقیقی در این اشعار صورت نگرفته است، هرچند نمونه ای از اشعار در جراید و مطبوعات زمانسرایش چاپ شده بودند. بعد از تحلیل این اشعار معلوم گردید که عشق، مباحث مربوط به ائمه و عاشورا، شهید و شهادت، تشویق به جنگو جهاد و نهراسیدن از مرگ و شوق شهادت، امید و آرزوی پیروزی و رهایی از بیداد و مصمم بودن برای رسیدن به هدف و دفاع، خلقمضامین حماسی و غرورانگیز و همچنین انتظار از جمله عناصر فکری غالب مورد توجه شاعر بوده است. روش مورد استفاده نویسنده درتحقیق، تحلیل و توصیف محتوا بر اساس منابع کتابخانه ای بوده است.کلیدواژه ها
شعر زمان جنگ، دفاع مقدس، زیر باران زخم، عناصر فکریمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.