بررسی اشعار مقاومت ابوالقاسم الشابی بر اساس دیدگاه پسااستعماری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنگره ادبیات پایداری
- کد COI اختصاصی: CSUL09_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 236
نویسندگان
چکیده
نقد پسااستعماری یکی از رویکردهای مطالعات جدید در مورد کشورهای مستعمره است. که سعی دارد بازخورد استعمار را در متون ادبیکشورهای مستعمره تحلیل نماید. ظهور پسااستعماری به اواخر قرن بیستم بازمی گردد. در واقع این نقد از میان کشورهای مستعمره که بهدنبال استعمارزدایی از فرهنگ، ادبیات و از همه مهم تر هویت خود بودند، سر برآورد. این پژوهش با تکیه بر روش توصیفی و تحلیلیدرصدد است با کاربست این حوزه مطالعاتی، انعکاس فرهنگی استعمار فرانسه را در فضای کلی شعر مقاومت ابوالقاسم الشابی، شاعرمقاومت تونس بررسی نماید. هرچند که استعمار تونس توسط فرانسه مصادف با سال های آغازین زندگی ابوالقاسم است؛ اما بازخوردهایاین پدیده همچون افشای اغواگری فرانسه، اعتراض به بی هویتی مردم، اعتراض به سرکوب ارده، تجدید حیات فرهنگی از طریق بازگشتبه گذشته در چارچوب آینده نگری مثبت را می توان در اشعار او یافت. پیداست که مهم ترین بن مایه افکار شاعر مسئله هویت یابی است.کلیدواژه ها
ادبیات پایداری، پسااستعماری، هویت یابی، ابوالقاسم شابی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.