بهره گیری از ساحت مذهب در شعر شاعران دفاع مقدس استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنگره ادبیات پایداری
  • کد COI اختصاصی: CSUL09_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود فروزنده

دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهرکرد

مهدی طهماسبی دزکی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهرکرد.

چکیده

ادبیات فارسی در دو شاخه نظم و نثر خاستگاهی آیینی و بهره مند از ظرفیت دینی دارد و پیوستگی و رابطه دیرینه آن با ساحت مذهب برکسی پوشیده نیست و شاید یکی از غنی ترین و زنده ترین رویکرد های زبانی ادبیات فارسی در بخش شعر خودش را نمایان ساخته است.انقلاب اسلامی ما با عنایت به حضور رهبری که خود مرجعیت دینی است و شعارها و آرمان های آن انقلابی پیوند خورده با مظاهر مذهبو دین است و هم در انقلاب و هم در هشت سال دفاع مقدس و سال های پس از آن شاهد ساحت پیوستگی و ارتباط با دین و مذهب درمقوله های مختلف هستیم. استفاده از آیات قرآن، تلمیحات به نام ائمه و انبیای الهی، تجلی حضرت سیدالشهدا (ع) و اصحاب عاشورایی اشدر شعر شاعران دفاع مقدس، شعارهای عاشورایی، انتظار موعود و ستایش شهید و شهادت گوشه ای از توجه ویژه شاعران دفاع مقدساستان چهارمحال و بختیاری است که آنها را در آینه شعرشان منعکس نموده و به مخاطب عرضه کرده اند و در این نوشتار به بررسی آنپرداخته ایم.

کلیدواژه ها

شعر دفاع مقدس، مذهب، عاشورا، انتظار، ارتباط با ساحت دین.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.