تحلیل رمان زخمدار با توجه به مولفه های ملی– مذهبی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنگره ادبیات پایداری
- کد COI اختصاصی: CSUL09_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 301
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشگاه الزهراء
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهراء
چکیده
ادبیات پایداری جلوه ای حماسی از هنر و ادبیات موعود است، و ریشه در کربلا و عاشورا دارد. ادبیات پایداری به "مقاومت، ایستادگی، دوامو توان" تعبیر شده است. هر نویسنده با ثبت هنرمندانه وقایع و به تصویر کشیدن حماسه ها، دلاوری های مردم را به پایداری در مقابلجنگ تحمیلی ترغیب می کند. دفاع مقدس مردم ایران، در جنگ تحمیلی هشت ساله، سند پایداری مردم ایران است که بسیاری ازنویسندگان، از جمله، جهانگیر خسروشاهی، با به تصویر کشیدن گوشه هایی از این پایداری عظیم سعی در ثبت و ضبط آن داشته اند.خسروشاهی برای ثبت این پایداری عظیم از الگوهای ادبی مختلف در آثارش، بهره برده است از جمله، نامه نگاری، مانند ویس و رامین، کهدر ادبیات فارسی ایران قدمتی کهن دارد و با توجه به عدد "چهل" رمان را به پایان می رساند. چهل، از اعداد کهن الگو و از مولفه هایدینی است. خسروشاهی در رمان زخمدار، در طی چهل نامه حوادث ایثار و پایداری رزمندگان را ترسیم کرده است. این مقاله بر آن است تابه روش توصیفی– تحلیل بازتاب اندیشه های ملی-مذهبی را در ادبیات مقاومت با توجه به رمان "زخمدار" نشان دهد. نتیجه حاصل ازپژوهش نشان می دهد که خسرو شاهی در رمان زخمدار، دنیا را به سه قسمت"دنیای طبیعی، دنیای مثل و دنیای عقل" تقسیم کرده است،و وقایع داستان حول محور این سه دنیا در جریان است. طرح داستان از اعتکاف چهل روزه همراه با توبه و پالایش از گناه با اعتراف به آنو توجه به خود ساخته شده است.کلیدواژه ها
ادب مقاومت (پایداری)، خسروشاهی، رمان زخمدار، مولفه های ملی و دینی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.