مضمون پایداری در تفکر حمید س زواری و موسوی گرمارودی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنگره ادبیات پایداری
- کد COI اختصاصی: CSUL09_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 181
نویسندگان
چکیده
ادبیات پایداری، تحت تاثیر جنبش های دینی و ملی و نیز با پیدایش انقلاب اسلامی و بروز جنگ تحمیلی و ضرورت دفاع مقدس بیش ازپیش رواج یافت و بسیاری از شاعران و نویسندگان متعهد به عنوان سخنگوی آرمان های انقلابی و مردمی و در حمایت از ایثارگران،مضامین پایداری را در آثار خود بیان کردند. حمید سبزواری و موسوی گرمارودی، دو تن از شاعران مشهور ادبیات آیینی، پایداری و انقلاباسلامی هستند که در این زمینه فعالیت دارند. سبزواری و گرمارودی ازجمله شاعران پرگویی می باشند که بیشتر قالب های شعری را درخدمت ادبیات پایداری به کار گرفته اند و برای هر مناسبتی در انقلاب اسلامی شعر سروده است، و به همین علت به شاعر انقلابیمشهور اند. ما به دنبال این سوال می باشیم چه عواملی بر شکل گیری اندیشه پایداری این دو شاعر نقش داشته و مهمترین مضامینپایداری در اشعار این دو چگونه است؟ به این رسیدیم دیدگاه پایداری دو شاعر به هم نزدیک می باشد و در زمینه ادبیات پایداری، همچون:جهاد و ایثار و شهادت، فلسفه انتظار و حماسه عاشورا، حق طلبی و استعمار و استکبارستیزی را، به ویژه پس از پیروزی انقلاب در اشعارشانآورده اند. نقش مردم در ایجاد این تفکر چشم گیر است مردم ایران که از دیرباز ستم ستیزی را سرلوحه کارهای خود قرار داده و همه جاعلیه نامردمی ها شوریده است. این روحیه باعث ایجاد تپش هماهنگ قلب و قلم، ایمان و احساس ضرب آهنگ زیبایی در آثار این دو شدهاست که جانمایه اش حقیقت طلبی و انعکاس دردها و آرمان ها است.کلیدواژه ها
ادبیات پایداری، موسوی گرمارودی، حمید سبزواری، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس.مقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.