بررسی احساس ها، شناخت ها و رفتار های شخصیت مصیبت دیده در رمان ارمیا و هرس
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنگره ادبیات پایداری
- کد COI اختصاصی: CSUL09_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 172
نویسندگان
کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه مشاوره دانشگاه شهرکرد.
چکیده
در برخی از رمان های دفاع مقدس، تاثیرات روحی و روانی جنگ تحمیلی بر زندگی شخصیت های داستانی به تصویر کشیده شده است کهبر این اساس، می توان این آثار را تحلیل روانشناسانه کرد. هدف در این مقاله نیز بررسی احساس ها، شناخت ها و رفتار های شخصیتمصیبت دیده شخصیت های رمان ارمیا و هرس، و با روش اسنادی است. نتایج پژوهش نشان می دهد در رمان ارمیا، نویسنده وضعیت روحیو روانی شخصیت هایی مانند ارمیا را در شهادت رزمندگان و رحلت امام (ره) نشان داده است. آنان در شهادت رزمندگان، احساس هایمختلفی مانند احساس اندوه و خشم و شناخت هایی چون گیجی، سردرگمی و حواس پرتی و رفتارهایی مثل گوشه گیری، توهم و بی قراریرا تجربه می کنند که بعد از مدتی از طریق شرکت در فعالیت های مختلف و آموختن مهارت-های جدید می توانند از درد مصیبت بگذرند؛اما با رحلت امام (ره)، دوباره دچار ناباوری می شوند. در رمان هرس نیز شخصیت های رمان، احساس هایی نظیر اندوه، خشم، اضطراب،تنهایی و بی یاوری؛ حس های بدنی مانند درد قفسه سینه، سوزش و سفتی گلو؛ شناخت هایی چون ناباوری، گیجی و منگی، توهم ورفتارهایی مثل اختلال در خواب، اختلال در اشتها، بی قراری، جست وجو و گوشه گیری را تجربه می کنند که در پایان برخی از شخصیت هامانند امل نمی توانند راهکار مناسبی برای کنار آمدن با این احساس ها و رفتارها را بیابند که این امر موجب از همگسیختگی خانواده آنانشده است.کلیدواژه ها
جنگ، رمان ارمیا، رمان هرس، سوگ، احساس، رفتارمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.