بررسی لرزه ای سازه طراحی شده با روش استاتیک گرافیکی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS09_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیارش ارکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی عمران- مهندسی زلزله، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

حامد حمیدی

دانشیار گروه سازه و زلزله، دانشکده مهندسی عمرا ن، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

با توجه به اهمیت منابع ملی و همچنین کاهش م صالح ساخت، بهینه سازی سازه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. از جمله آنها بهینه سازی به روش گرافیک استاتیک می باشد که در آن با فرم یابی سازه با توجه به نمودار دوتایی، حجم مصالح مصرفی، مراحل و فرآیند محاسبات را نیز کاهش داده است. این نوع سازه ها دامنه کاربرد طراحی بالایی از انواع پل ها، ستون ها، مخازن و.... را دارند. مقاطع لازم پیرامون ساختن این نوع سازه ها نیز می تواند بسته به نیاز و یا محدودیت های موجود از طیف گسترده ای را شامل گردد. در استاتیک گرافیکی به سبب بهینه بودن مسیر انتقال نیرو و تقسیم آن به شاخه ها (اعضای سازه ای) سبب کاهش حجم مصرفی سازه و بهتر شدن عملکرد آن گردیده است. طراحی صورت گرفته به سبب رابطه بین دو نمودار نیرو و شکل پیوستگی را بین دو نمودار ایجاد نموده است. این نوع سازه ها بایستی برای شرایط لرزه ای نیز مورد بررسی قرار گرفته تا به شکلی نزدیک تر به آنچه در هنگام مواجه با زلزله می باشد نزدیک گردد. در ادامه مقایسه بین دو سازه در حالت صرفا ثقلی و تحت بار لرزه ای استاتیکی معادل انجام گردیده تا بتوان تفاوت های بین آن دو را بهتر بررسی نمود. با توجه به ماهیت روش استاتیک گرافیکی و پیاده سازی آن در محیط نرم افزاری راینو سبب دید بهتری مدل و محاسبات آن و همچنین افزایش دقت مدل سازی شده است. در بررسی صورت پذیرفته فرض بر عملکرد سازه در محدوده خطی بوده و لذا مباحث غیرخطی در آن دیده نشده است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی سازه طراحی شده با روش استاتیک گرافیکی و بهبود عملکرد آن می باشد.

کلیدواژه ها

استاتیک گرافیکی، بهینه سازی سازه، فرم یابی، راینو، عملکرد لرزه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.