بررسی بتن های خودتراکم حاوی میکروسیلیس و پوزولان خاش با رویکرد دوام توسط آزمایش هدایت الکتریکی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS09_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر خانی

دانشجوی دکتری سازه دانشگاه صنعتی شاهرود

جلیل شفائی

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

محسن تدین

رئیس انجمن بتن ایران و بازنشسته هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان

سید محمد سجادی عطار

عضو هیئت علمی دان شکده شهید منتظری مشهد و مدیرا داره کل استاندارد خراسان رضوی

چکیده

بتن خودتراکم ( scc ) یک تحول بزرگ در صنعت ساختمان بوده که تحت وزن خود جریان داشته و بدون هیچگونه ارتعاش قادر به پرکردن قالب می باشد. این بتن توسط محققان ژاپنی در دهه ۱۹۸۰ به صنعت ساختمان معرفی شد. اتخاذ تدابیر مناسب در طراحی و ساخت مخلو ط های بتن خودتراکم، نوع سیمان، محدود کردن مقدار نسبت آب به مواد سیمانی و استفاده از پوزولان های طبیعی و مصنوعی مهم بوده و دوام سازه های بتنیرا تضمین می کند. استفاده از پوزولان های طبیعی و مصنوعی به دلیل کاهش گرمای هیدراته شدن، کاهش مصرف سیمان، کاهش گازهای گلخانه ای، بهبود خواص بتن تازه نظیر قابلیت پمپاژ، افزایش دوام و ... به عنوان مصالح نوین در صنعت تولید بتن مورد مصرف قرار گرفته است. باتوجه به اینکه بتن پرمصرف ترین مصالح در صنعت ساختمان بوده، در حال حاضر بررسی مشخصات و ویژگی پوزولان های موجود در بتن خو دتراکم یک نیاز اساسی در کشورهای در حال توسعه می باشد. در تحقیق حاضر ۱۸ طرح مخلوط بتن خودتراکم حاوی میکروسیلیس و پوزولان خاش در سه نسبت آب به مواد سیمانی ۰.۴۰ ، ۰.۴۵ ، ۰.۵۰ به همراه طرح مخلوط شاهد ساخته شد و نمونه ها تحت آزمایش هدایت الکتریکی قرار گرفتند و نتایج نشان می دهد که استفاده از میکروسیلیس و پوزولان خاش موجب کاهش هدایت الکتریکی در نمونه های بتن خو دتراکم نسبت به نمونه هایبتن شاهد گردیده است. همچنین افزایش درصد جایگزینی میکروسیلیس و پوزولان خاش به عنوان ماده جایگزین سیمان موجب بهبود رفتار مکانیکی، کاهش جریان عبوری در نمونه ها و افزایش دوام در بتن های خودتراکم گردیده است.

کلیدواژه ها

بتن خودتراکم , میکروسیلیس, پوزولان خاش, دوام، هدایت الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.