واکاوی اثرات فشارهای شغلی معلمان و استرس دانش آموزان بر کیفیت یاددهی یادگیری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF05_288
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عصمت غضنفری

کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور مرکز بم

ربابه یوسفی

کارشناسی ارشد کارشناسی علوم تربیتی گرایش مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی میاندوآب

خدیجه وطن پرست

فرهنگی آموزش و پرورش ناحیه ی ۲ ارومیه، آذربایجان غربی

ویدا اسکندری

فرهنگی آموزش و پرورش ناحیه ی ۲ ارومیه، آذربایجان غربی

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی تاثیر استرس و اضطراب بر کیفیت تدریس معلمان انجام شده است. روش پژوهش توصیفی بر مبنای مطالعات کتابخانه ای است. بین استرس و اضطراب معلمان با کیفیت تدریس آن ها رابطه منفی و معنادار وجود دارد. همچنین بین سطوح مختلف استرس و اضطراب معلمان با کیفیت تدریس آن ها تفاوت معنادار مشاهده شده است. به عبارت دیگر، هر چقدر استرس و اضطراب معلمان بالاتر باشد، کیفیت تدریس آن ها پایین تر خواهد بود. استرس و اضطراب معلمان بروی کیفیت تدریس آن ها تاثیر منفی دارد. یکی از عواملی که منجر به ایجاد استرس و اضطراب در معلمان می شود، فشار های شغلی است که به علت نامناسب بودن شروط کاری، عدم حمایت سیستم آموزشی، عدم رضایت حقوقی، عدم احترام به حقوق و کارکنان آموزشی، عدم تعادل بین کار و زندگی خصوصی، عدم دست رسی به منابع لازم برای تدریس، عدم قابلیت در بکارگیری فناوری های نوین در کلاس درس، عدم قابلیت در حل مشکلات رفتاری دانش آموزان، عدم قابلیت در بکارگیری روش های نوین آموزشی و … به وجود می آید. این فشار ها باعث می شود که معلمان در کلاس درس با خستگی، سستی، کاستی در خلاقیت، کاستی در احساس خودکارآمدی، کاستی در اثبات خود، کاستی در حافظه کاری، کاستی در تصمیم گیری مناسب، کاستی در حافظه بلند مدت، کاستی در یادآوری مناسب، کاستی در یادگیری جدید و … روبه رو شده و نتیحه آن کیفیت پائین تدریس شود. لذا لزوم حذف یا کاهش فشارهای شغلی برای بهبود کیفیت تدریس معلمان قابل اغماض نیست. پژوهش حاضر پیشنهادات و راهنمای کاربردی خود را برای حذف یا کاهش فشار ها ی شغلی و بهبود کیفیت تدریس معلمان را ارائه داده است

کلیدواژه ها

فشار شغلی، معلمان، دانش آموزان، نظام آموزش و پرورش، استرس، کیفیت، تدریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.