کاربست نظریه شرمساری درحقوق کیفری ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF05_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین عصمت پور بروجردی

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه قم

چکیده

نظریه شرمساری بازپذیرکننده به ویژه در فرهنگ های آسیایی کاربست بیشتری دارد. کاربست این نظریه در برخورد با رفتارهای پرخطر بیان می دارد دلبستگی و ارتباط انسان با والدین، دوستان، همکاران و غیره و همچنین پیوستگی فرد به نهادهایی مانند مدرسه، دانشگاه، باشگاه و ... باعث بازدارندگی رفتار مجرمانه می شود. یکی از مسائل موردنظر پلیس ترمیمی، ایجاد شرمساری در بزهکار می باشد که نقش مهمی در بازگشت بزهکار به جامعه و پیشگیری از تکرار جرم ایشان دارد، زیراکه شرمساری نقش کلیدی در بازپذیری بزهکار دارد و اساتید در دانشگاه می توانند از قدرت نقش خود استفاده کرده و با برقراری ارتباط نزدیک تر با دانشجویان زمینه ساز تغییر مثبت در آنان شوند. مناسب ترین مکان برای رویت شرمساری بازپذیرکننده عملا در خانواده هایی است که مهر و محبت در آنجا رواج دارد و مدارس به عنوان یک نهاد و به مثابه اجتماعاتی در سطوح خرد، رکن اصلی جامعه پذیری جوانان و کنترل اجتماعی رفتار بزهکاری به شمار می روند. و برنامههای ترمیمی، در نظام عدالت نوعا حاوی اصلاح و تعدیل فرایندهای دادگاه رسمی است.

کلیدواژه ها

شرمساری، حقوق کیفری، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.