ممنوعیت خشونت سایبری علیه زنان و دختران از رهگذر اسناد جهانی و منطقه ای حقوق بین الملل بشر
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: HLSPCONF05_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 289
نویسندگان
استادیار حقوق بین الملل، گروه حقوق عمومی و بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه شیراز
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل، گروه حقوق عمومی و بین الملل، دانشگاه شیراز
چکیده
گسترش فناوری های اطلاعات و ارتباطات و افزایش استفاده از این فناوری ها، خشونت نوظهوری را از طریق فضای سایبر ایجاد نموده که در نقطه تمرکز خود زنان و دختران جوان را هدف قرار داده است. خشونت سایبری علیه زنان و دختران در مفهوم کلی آن، هرگونه ایراد صدمه از طریق فناوری های اطلاعات و ارتباطات است که آزادی های اساسی این افراد را به خطر می اندازد و حقوق بشر آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. بررسی های انجام شده حاکی از آن است که هیچ یک از اسناد جهانی حقوق بشری، این نوع خشونت را به گونه ای مشخص مورد توجه قرار نداده و آن را به عنوان نوع خاصی از خشونت های مبتنی بر جنسیت به رسمیت نشناخته است؛ با این وجود اسناد مصوب در این حوزه و علی الخصوص اسناد منطقه ای حاضر، از ظرفیت های بالقوه ای برای مقابله با این نوع خشونت برخوردارند؛ حتی اگر زمان تصویب آن ها به پیش از بروز چنین خشونتی برگردد. از همین رو نوشتار حاضر می کوشد تا با یک روش توصیفی _تحلیلی و بررسی منابع و اسناد موجود در این حوزه، ممنوعیت خشونت سایبری علیه زنان و دختران را در چهارچوب اسناد جهانی و منطقه ای حاضر واکاوی نماید. پژوهش حاضر در مهم ترین فرض خود معتقد است که پوشش ممنوعیت مذکور در اسناد یاد شده کافی نبوده و تدوین سندی جهانی و الزام آور که ممنوعیت خشونت علیه زنان را با کلیه مصادیق و اشکال جدید آن من جمله خشونت های سایبری موضوع مستقیم مقررات خود قرار دهد، ضروری می نماید که در این راستا مقررات نوآورانه اسناد اروپایی نیز می تواند چراغ راه تدوین چنین سندی قرار گیردکلیدواژه ها
خشونت، سایبری، زنان، دختران، حقوق بین الملل بشرمقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.