پیش بینی آزار دیدگی در روابط زناشویی بر اساس الگوهای ارتباطی و ترس از صمیمیت در زنان متاهل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای مشاوره، دوره: 22، شماره: 85
  • کد COI اختصاصی: JR_COUN-22-85_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه رضایی

M.A of Family Counseling, Faculty of Psychology and education Sciences, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.

هاجر فلاح زاده

۲- (Corresponding Author) ,PhD Counseling, Faculty Member, Faculty of Psychology and education Sciences, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.

لیلی پناغی

Associate Professor Social Medicine, Faculty Member Family Institute Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.

چکیده

هدف پژوهش حاضر پیش بینی آزار دیدگی در روابط زناشویی بر اساس الگوهای ارتباطی و ترس از صمیمیت در زنان متاهل بود.روشپژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. به این منظور ۳۰۰ زن متاهل شهر تهران که به روش نمونه گیری دردسترس و هدفمند انتخاب شده بودند به پرسشنامه های الگوهای ارتباطی (کریستنس و هیوی، ۱۹۹۰ )ترس از صمیمیت (دسکاتنر و تلن، ۱۹۹۱) و همسرآزاری (قهاری، عاطف وحید و یوسفی، ۱۳۸۴) پاسخ دادند. داده­ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نتایج نشان داد که بین خرده مقیاس مرد متوقع/ زن کناره­گیر با همسرآزاری رابطه مثبت و معنادار وجود داشت. (r=%۲۳۶.P≤۰۰۰ )همچنین بین خرده مقیاس­های زن متوقع/ مرد کناره­گیر(r=%۳۲۴P≤۰/۰۱) مرد متوقع/ زن کناره­گیر ((r=%۱۳۱P≤۰/۰۵و سازنده متقابل(r=%۲۱۴P≤۰/۰۱) با ترس از صمیمیت رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. مولفه­های خرده مقیاس سازنده متقابل(r=%۱۹۴P≤۰/۰۰۱ ) و مرد متوقع/زن کناره­گیر r=%۲۳۶.P≤۰۰۰) ) توان پیش بینی همسرآزاری را داشتند.- نتیجه گیری می توان گفت الگوهای ارتباطی مرد متوقع/ زن کناره گیر و سازنده متقابل در رابطه زوجین می توانند چالشی ایجاد کنند که باعث همسر آزاری در رابطه شود.

کلیدواژه ها

Communicational patterns, Fear of intimacy, being abused, الگوهای ارتباطی, ترس از صمیمیت, آزار دیدگی در روابط زناشویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.