بررسی جزئیات نظام مدیریت شهری توسط GIS در شهرداری شیراز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی آنالیز داده ها در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN07_273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کارگر

۱- کارشناس فنی و شهرسازی شهرداری منطقه دو شیراز و کارشناس معماری، شیراز، ایران

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی زمینه های کاربرد این ابزار نوین در برنامه ریزی و مدیریت شهری پرداخته است. مدیریت فضاهای شهری و پایش تغییرات آن برای برنامه ریزان و تصمیم گیران اطلاعات مورد نیاز را درباره وضعیت فعلی توسعه و تغییرات رخ داده، نمایان می سازد و در این میان سنجش از دور سیستم اطلاعات جغرافیایی ابزار اساسی برای تجزیه و تحلیل علمی این تغییرات و داده های پوشش سطح زمین و تغییرات مورد نیاز را فراهم می کند. با کاربرد سنجش از دور سیستم اطلاعات جغرافیایی می توان ضمن بالا بردن سرعت و سهولت مطالعات شهری مانند سیر تحول شهر، عمران و توسعه پیشنهادی مورد نظر و مدلسازی شهری توسعه آتی را برای برنامه ریزی شهرداری آنالیز نمود و جای هیچ شکی نیست که در قرن حاضر طراحی و برنامه ریزی شهری بدون استفاده از این ابزار قدمی بر نخواهد داشت. امروزه توسعه شهرها را که از جنبه های مختلف، برای ادامه حیات و فعالیت های انسانی ضروری است، نمی توان محدود ساخت. در این پژوهش به بررسی مزایای استفاده از سنجش از دور سیستم اطلاعات جغرافیایی توسط شهرداری شیراز پرداخته شده و نتایج در قالب جداول و نمودارهای مختلفی ارائه شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که به ترتیب شناسایی نقاط پر ترافیک و تعیین موقعیت مناسب برای احداث پارکینگ طبقاتی، جمع آوری، به روز در آوردن، پردازش و توزیع داده های مربوط به زمین های شهری به طور سیستماتیک، تصمیم گیری های توسعه شهر سازی و برنامه ریزی شهری، انتخاب محل های مناسب جهت اجرای پروژه های مهندسی نظیر پل ها، زیرگذرها و پل عابرین پیاده شهری و شناسایی مناطق مستعد خسارات ناشی از طغیان رودخانه خشک، تنگ الله اکبر و پایش وضعیت لحظه ای کنارگذرهای ساحلی شهر شیراز از جمله مهمترین مزایای استفاده از سنجش از دور سیستم اطلاعات جغرافیایی توسط شهرداری شیراز می باشد. مسائلی که توجه به آن ها، مشکلات مدیریت شهری کلانشهر شیراز را با تکیه به سیستم اطلاعات جغرافیایی به حداقل می رساند.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: جزئیات نظام مدیریت شهری، مدیریت شهری، شهرداری، مدیریت فضاهای شهری، GIS.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.