لزوم استفاده از اتوماسیون صنعتی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
- کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF07_144
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 345
نویسندگان
کارشناسی ارشد نرم افزار
چکیده
با توجه به پیشرفت بسیار سریع تکنولوژی و وجود رقابت های شدید در بین صنعت گران دو مقوله دقت و زمان در انجام کارهای تولیدی و خدماتی بسیار مهم و سرنوشت ساز شده است. دیگر سیستم های قدیمی جوابگوی نیازهای صنعت توسعه یافته امروز نبوده و به کار بردن سیستم هایی که با دخالت مستقیم نیروی انسانی عمل می کنند، امری نامعقول می نمود. چرا که در این موارد دقت و سرعت عمل سیستم بسیار پایین و وابسته به نیروی کاربر است.بنابراین ماشین های هوشمند و نیمه هوشمند وارد بازار صنعت شدند و بعد از مدتی آن چنان جای خود را پیدا کردند که علاوه بر زمینه های صنعتی در کارهای خدماتی نیز جایگاه ویژه ای یافتند. کنترل سیستم های بسیار پیچیده ای که قبلا غیرممکن بود به راحتی انجام می گرفت. مکانیزه کردن سیستم ها و ماشین آلات (اتوماسیون صنعتی) مقوله بسیار مهم و پرطرف داری شده و نیاز به آن هر روز بیشتر و بیشتر مشهود می شود.اتوماسیون صنعتی در زمینه های بسیار گسترده ای کاربرد دارد. در یک سیستم اتوماسیون شده کنترل پروسه توسط ماشین انجام می شود و در این سیستم ها دخالت انسان به حداقل و در برخی موارد به صفر رسیده است. سیستم با گرفتن سیگنال های ورودی از قطعاتی نظیر سنسورهای تشخیص فشار، رنگ، سطح مایعات، قطعات فلزی، سنسورهای دما، میکروسوئیچ ها، کلیدها و شستی ها، واسط های کاربر با ماشین و نظایر آنها وضعیت موجود را حس کرده و بررسی می کند و سپس در مورد عکس العمل ماشین تصمیم گیری کرده و فرمان های لازمه را به قطعات خروجی که تحت کنترل ماشین هستند، اعمال می کند.کلیدواژه ها
کلمات کلیدی: پیشرفت، سیستم کنترل، ماشین صنعتی، انسان، مکانیزهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.