روش های بهینه در تعمیر و نگهداری خطوط راه آهن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF18_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستاره نوروز

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران،، دانشکده فنی مهندسی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

نیلوفر مددی

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران،، دانشکده فنی مهندسی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

پگاه جعفری حقیقت پور

پسا دکترای راه و ترابری دانشگاه علم و صنعت ایران، استادیار ، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

نت در راه آهن به عملیاتی اطلاق میشود که جهت تامین ایمنی و حفظ وضعیت و کیفیت بهره برداری خط صورت میگیرد .نگهداری و تعمیر شامل بازرسی ها ،جمع آوری اطلاعات وتعمیر و نوسازی ها مورد استفاده میباشد .نت در خطوط راه آهن دارای اهمیت ویژه ای می باشد که باید منطقی باشد به گونه ای که تمام ابعاد اقتصادی و فنی را در بر گیرد . حمل و نقل ریلی به دلیل دارابودن مزیتها و پتانسیل های ویژه در ابعاد ایمنی ، زیست محیطی، حمل انبوه وهزینه های حمل نسبت به سایر سیستم های حمل و نقل مورد توجه دولتمردان و مسئولین حمل و نقل کشورها بوده است . در همین راستا توسعه حمل و نقل ریلی در صدر سیاستهای کلان نظام جمهوری اسلامی ایران در خصوص توسعه سیستمهای حمل و نقل به تصویب رسیده است. بر حسب میزان ترافیک و طبقه بندی خطوط و همچنین شرایط اقلیمی و کیفیت مصالح استفاده شده در ساخت خطوط معمولا هر ده سال یک بار عملیات بهسازی و هر سی سال یک بار عملیات بازسازی خطوط انجام می پذیرد. در عملیات بهسازی حدود ۳۰ تا۵۰ در صد مصالح روسازی تعویض گردیده و مشخصات هندسی خط اصلاح می گردد .در عملیات بازسازی علاوه بر تعویض کل رو سازی ،بستر خط نیز تقویت و تر میم می گردد. کیفیت و نحوه انجام عملیات های فوق الذکر و همچنین زمان اجرای آنها تاثیر بسزایی در عملکرد راه آهن و هزینه های اجرایی آن دارد . اصولا سامانه حمل و نقل ، مهمترین قسمت ساختار عمرانی یک کشور را تشکیل می دهد.به این ترتیب زیر سازه های خط بزرگترین سرمایه راه آهن ها هستند بطوریکه سالانه هزینه های قابل توجهی در دنیا صرف نت خطوط میگردد. بدین جهت این بخش از راه آهن می تواند نقش مهمی در حصول منافع بدون صرف مخارج بیشتر از سرمایه ها را داشته باشد. در این مقاله با مطالعه جامع در منابع موجود در سراسر دنیا، سامانه های مدیریت تعمیر ونگهداری در ایران و سایر نقاط جهان معرفی شده است.

کلیدواژه ها

نت،راه آهن،سامانه حمل و نقل،هزینه،سامانه،تعمیر و نگهداری،صرفه جویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.