تولید پوشش فوق آب گریز کامپوزیتی نیکل-نانولوله های کربنی: مقایسه تاثیر روش آب گریز کردن بر خواص پوشش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 53، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-53-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنعلی رسولی

استادیار، گروه مهندسی مواد، ساخت و تولید، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

علی اسمعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک (ساخت وتولید)، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

پوشش های فوق آب­گریز به­دلیل خواص عالی و کاربردهای عملی گسترده، در سال های اخیر به­ یک موضوع تحقیقاتی مهم تبدیل شده اند. در پژوهش حاضر پوشش کامپوزیتی نیکل- نانولوله­های کربنی، به دو روش: الف) افزایش زبری و ب) استفاده از ماده با انرژی سطحی کم (اسید استئاریک) اصلاح سطح شد و تاثیر دو روش بر خواص پوشش با یکدیگر مقایسه شد. مورفولوژی، زاویه ترشوندگی و مقاومت ­خوردگی پوشش تهیه شده به­­ترتیب توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FE-SEM)، وسیله اندازه­گیری زاویه تماس و دستگاه پتانسیواستات ارزیابی شد. نتایج حاصل نشان داد که زاویه تماس قطره آب ۴ میکرولیتری روی پوشش کامپوزیتی اصلاح شده با اسید استئاریک، به ۱۵۷ درجه رسید که نشان ­دهنده خاصیت فوق آب گریزی پوشش است و در همین راستا، چگالی جریان و نرخ خوردگی پوشش فوق، بیش از ۹۷ درصد کاهش را نسبت به پوشش کامپوزیتی اصلاح شده با افزایش رافنس نشان داد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت حضور اسید استئاریک در پوشش فوق آب گریز می تواند به­عنوان یک مانع در برابر نفوذ یون­های خورنده به ­سطح بستر عمل کرده و نرخ خوردگی را کاهش دهد.

کلیدواژه ها

رسوب دهی الکتریکی, فوق آب گریزی, نانولوله های کربنی, استئارات نیکل, مقاومت خوردگی, پلاریزاسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.