مدلسازی تحلیلی ارتعاشات عرضی خطی و غیرخطی صفحه کامپوزیتی الیاف شیشه ای زمینه اپوکسی تقویت شده با نانوذرات کربنی با شرایط یک سرگیردار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 53، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-53-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قهرمانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک ، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

علیرضا شوشتری

استاد، گروه مهندسی مکانیک ، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

محمد رفیعی

دکترای تخصصی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه اتاوا، اتاوا،کانادا

چکیده

در این پژوهش ارتعاشات عرضی صفحه ی کامپوزیتی الیاف شیشه ای زمینه اپوکسی تقویت شده با نانو ذرات کربنی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور معادلات حرکت صفحه ی کامپوزیتی مورد نظر بر اساس نظریه ی تغییر شکل برشی مرتبه سوم نوشته شده است، سپس این معادلات با استفاده از معادلات حالت و روش گلرکین به یک معادله دیفرانسیل معمولی غیر خطی تبدیل شده اند و فرکانس طبیعی خطی ورق استخراج شده است. برای به دست آوردن فرکانس طبیعی غیرخطی از روش مقیاس های زمانی چندگانه استفاده شده است. سپس ورق با استفاده از دو نوع نانوذره تقویت شده است و تاثیر این نانوذرات و درصدجرمی آن ها بر روی فرکانس طبیعی خطی مورد بررسی قرار گرفته است. در اخر نیز تاثیر پارامترهای هندسی شامل ضخامت و نسبت طول به عرض ورق در حالت های بدون تقویت کننده و تقویت شده توسط نانوذرات با درصدجرمی های متفاوت مورد مطالعه قرار گرفته است. با تقویت صفحه ی کامپوزیتی توسط نانوذرات کربنی و با افزایش نسبت طول به عرض صفحه، فرکانس طبیعی صفحه افزایش می یابد اما افزایش درصدجرمی نانوذرات کربنی و افزایش ضخامت صفحه کاهش فرکانس طبیعی را به دنبال دارد.

کلیدواژه ها

ارتعاشات عرضی, صفحه ی کامپوزیتی الیاف شیشه ای زمینه اپوکسی, نظریه ی تغییر شکل برشی مرتبه سوم, روش گلرکین, روش مقیاس های زمانی چندگانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.