خودارزشیابی دانشجویان سال آخر رشته پزشکی یک دانشگاه منتخب در شهر تهران در زمینه حداقل توانمندی های پزشکی عمومی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 25، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-25-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم واشقانی فراهانی

Department of Forensic Medicine and Clinical Toxicology, Faculty of Medicine, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran

امیر محمدی پور

Applied Research center Department of Health, Rescue And Treatment of I.R.Iran Police Force, Tehran, Iran

مژگان محمدی مهر

Department of Laboratory Sciences, Faculty of Paramedical Sciences, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مهدی عیسی زاده

Applied Research center Department of Health, Rescue And Treatment of I.R.Iran Police Force, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و اهداف: مطالعات مختلف نشان می دهد که آموزش پزشکی کنونی پاسخگوی نیاز دانشجویانی که قرار است پزشک شوند، نیست. هدف از انجام مطالعه حاضر خودارزشیابی دانشجویان سال آخر رشته پزشکی یک دانشگاه علوم پزشکی منتخب در شهر تهران بود. روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیل از نوع مقطعی بود که در سال ۱۳۹۸ بر روی ۸۰ نفر از کارورزان پزشکی یک دانشگاه علوم پزشکی منتخب به انجام رسید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد خودارزیابی کارورزان و پزشکان خانواده در زمینه حداقل توانمندی های پزشک عمومی بود. یافته ها: در این مطالعه میانگین سنی دانشجویان ۸۲/۱ ± ۲۶ بود. میانگین بالاترین نمره کارورزان مربوط به گویه مهارت بالینی ارتباطی برابر با ۶۴/۰ ± ۵۵/۳ بود در حالی که گویه اقدامات عملی کمترین نمره را کسب کرد. نتیجه گیری: دانشجویان و کارورزان پزشکی نیازمند برنامه ریزی گسترده برای افزایش مهارت بالینی و غیربالینی هستند تا با استفاده از افزایش مهارت ها در حیطه های مختلف پزشکی، پزشکانی با توانایی بالا در تمام حیطه ها و بر طبق اصول، پزشکانی پنج ستاره تربیت شوند.

کلیدواژه ها

Medical Students, General Practice, Self-Assessment, کلمات کلیدی: دانشجویان, پزشکی عمومی, خود ارزشیابی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.