بازدارندگی میدان دریافت غیر مرسوم سلول های کورتکس اولیه بینایی و تأثیر آن در آشکار سازی مرز اشیاء

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME12_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر چاجی

دانشجوی دکتری مهندسی پزشکی- دانشگاه تربیت مدرس، بخش مهندسی برق و کامپ

حسن قاسمیان

استاد گروه مهندسی پزشکی- دانشگاه تربیت مدرس، بخش مهندسی برق و کامپیوت

چکیده

میدان دریافت مرسوم ناحیه ای است که وجود یک تحریک مطلوب در آن ناحیه، پاسخ شدید سلول را بدنبال دارد. هنگامی که یک سلول توسط تحریکی در میدان دریافت مرسوم خود فعال می شود، تحریک های موجود در خارج از میدان دریافت مرسوم نیز روی پاسخ سلول اثر می گذارند. این اثر بیشتر بازدارنده است و بازدارندگی میدان دریافت غیر مرسوم نامیده می شود. بازدارندگی میدان دریافت غیر مرسوم روی جنبه های مختلف درک بینایی انسان تأثیر می گذارد. در این مقاله یک مدل محاسباتی برای بازدارندگی میدان دریافت غیر مرسوم ارائه شده و تأثیر آن در آشکار سازی مرز اشیاء مورد بررسی قرار گرفته است. تعدادی تصویر از مناظر شلوغ طبیعی که برای هر کدام از آنها مزهای اشیاء توسط انسان مشخص شده، در ارزیابی عملکرد مدل پیشنهادی و مقایسه آن با عملکرد مدل های ارائه شده قبلی مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج، عملکرد بهتر مدل پیشنهادی در مقایسه با مدل های ارائه شده قبلی را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

میدان دریافت- مرز- سیستم بینایی انسان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.