ارزیابی پایداری الگوریتم های تثبیت خودکار تصاویر پژشکی در مقابل اغتشاش

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME12_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 951
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سبلان دانشور

گروه مهندسی پزشکی- دانشکده فنی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

حسن قاسمیان

گروه مهندسی پزشکی- دانشکده فنی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

تصاویر حاصل از یک سیستم تصویر برداری پژشکی که در زمانهای مختلف حاصل شده اند به تنهایی قادر به بیان و آشکار سازی تغییرات رخ داده بافت در فاصله زمانی نیستند. یک فرآیند کلیدی و اساسی برای تفسیر کلی این تصاویر ایجاد انطباق و تثبیت بین نقاط مختلف اینگونه تصاویر است. الگوریتم های فعلیتثبیت خودکار به دو دسته مهم روشهای مبتنی بر شدت و مبتنی بر ویژگی تقسیم می شوند. در پژوهش جاری الگوریتم های شاخص هر یک از رده های تثبیت خودکار تصاویر CT و MRI سر و مغز بصورت کمی پیاده سازی شده و پایداری این الگوریتم ها در مقابل دو اغتشاش گوسی و فلفل نمکی بررسی و مقایسه شده است. مقایسه نتایج و عملکرد الگوریتم های مختلف نشان می دهد الگوریتم های مبتنی بر شدت به ویژه روش های مبتنی بر تئوری اطلاعات از صحت بالا در تثبیت برخوردار بوده و پایداری بیشتری در مقابل اغتشاش دارند.

کلیدواژه ها

تثبیت تصویر- استخراج ویژگی- مبتنی بر شدت- اغتشاش- صحت تثبیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.