تبیین الگوی عدالت سازمانی بر حسب گروههای کاری در صنعت بانکداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تعالی منابع انسانی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSIRIA-4-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلناز مهدی عصری

گروه مدیریت دولتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

حسین صفرزاده

گروه مدیریت بازرگانی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ( نویسنده مسئول)

محمدرضا ربیعی مندجین

گروه مدیریت دولتی ،واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

عنوان پژوهش « تبیین الگوی عدالت سازمانی با تاکید بر گروههای کاری برای صنعت بانکداری» می باشد .هدف پژوهش حاضراعتباریابی الگوی عدالت سازمانی با توجه به رویکرد گروههای کاری (بررسی وضعیت موجود) ضمن شناسایی، مقایسه و رتبه بندی ابعاد و مولفه های عدالت با رویکرد گروهی می باشد. از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت داده ها، توصیفی پیمایشی است.جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارشناسان شاغل در سه بانک شامل بانک دولتی، بانک نیمه دولتی و بانک خصوصی است. تعداد افراد در سه جامعه پژوهش ۵۰۷۶ نفر است و تعداد نمونه ۳۶۰ نفر بوده و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای می باشد.نوآوری پژوهش این است که تا به حال پژوهشی به بررسی اثرات ترکیبی اجزاء مختلف عدالت آن هم با رویکرد گروهی نپرداخته است . برای پایایی نیز از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که میزان آن ۰.۸۵ می باشد که حاکی از مقدار مناسب این شاخص برای سئوالات پرسشنامه می باشد..نتایج حاکی از این است که به صورت کلی هم مدیران و هم کارشناسان بیشتر معتقدند که در سازمان آنها «عدالت اطلاعاتی و تعاملی» بیشتر از دو بعد دیگر «عدالت رویه ای و توزیعی» مورد توجه قرار می گیرد. نتایج در رابطه با مقایسه مولفه های عدالت سازمانی به تفکیک گروه های کاری حاکی از این است که به صورت کلی کارشناسان بیشتر معتقدند که در سازمان آنها «ارتباطات سازنده» و مدیران بیشتر معتقدند که «رویه انجام امور» بیش از سایر مولفه های دیگر مورد توجه قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

عدالت توزیعی گروهی, عدالت رویه ای گروهی, عدالت تعاملی گروهی, عدالت اطلاعاتی گروهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.