منشایابی رسوبات بادی با استفاده از روش گام به گام در منطقه امیرآباد جاجرم خراسان شمالی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فرسایش بادی و طوفان های گرد و غبار
- کد COI اختصاصی: ISADMC05_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 414
نویسندگان
دانشجوی دکتری ، مدیریت مناطق بیابانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
دانشیار، مدیریت مناطق بیابانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده
جلوگیری از حرکت رسوبات بادی از مناطق برداشت ، یک کار بنیادی است و عملیات اجرایی باید بیش تر در این منطقه متمرکز شود. به منظور منشاء یابی رسوبات بادی از روش گام به گام (شامل دو مرحله جهت یابی و مکان یابی ) استفاده شده است . ابتدا اطلاعات مربوط به بادهای منطقه با تکمیل پرسشنامه از ساکنان به دست آمد. سپس با کمک تصاویر ماهواره ای و بازدیدهای صحرایی منشاءیابی رسوبات بادی تعیین گردید. در این تحقیق ، نتایج حاصل از پرسشنامه های محلی نشان داد که مهمترین بادی که در منطقه می وزد باد نیشابور است . بررسی منشایابی رسوبات بادی نشان داد که تقریبا ۹۸ درصد منطقه مورد مطالعه در منطقه برداشت و ۲ درصد در منطقه حمل قرار گرفته است که در مناطق برداشت ۷۸% از سطح منطقه در مناطق برداشت نیمه فعال و ۲۲ درصد در مناطق برداشت کم فعال قرار دارند. هم چنین در منطقه مورد مطالعه ، کل منطقه حمل در طبقه کم فعال قرار می گیرد. منطقه امیرآباد بیشتر به عنوان یک منطقه برداشت و حمل مطرح است و رسوبگذاری به شکل تپه های ماسه ای در این محدوده وجود ندارد.کلیدواژه ها
فرسایش بادی ؛ امیرآباد؛ منطقه برداشت ؛ رسوبات بادی ؛ روش گام به گاماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.