نقش تعیین کننده ی زن (عامل سعادت و عامل تباهی خانواده و جامعه)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی آنالیز داده ها در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: HUMAN07_215
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عرب، دانشگاه رازی کرمانشاه.
دبیر عربی مدارس شهر اصفهان.
چکیده
زن مادر هستی است و جهان خلقت با آفرینش او به کمال رسید؛ جنس زن، مکمل جنس مرد است. جایگاه زن همواره مورد توجه اندیشمندان بوده است و زن در طول تاریخ در کنار مرد، نقش تمدن سازی بر عهده داشته است؛ با این وجود همواره خواسته یا ناخواسته مقام زن مورد اجحاف واقع گردیده و مکاتب مختلف با توجه به اعتقادات خود، زن را ارزیابی کرده اند در حالی که مقام زن فراتر از اندیشه ی بشری است؛ زن مخلوق خداوند است و تنها خداوند است که به جایگاه حساس و تعیین کننده ی او در خلقت به درستی اشاره کرده است. گواه این ادعا زبان عربی است؛ زبانی کامل که زبان قرآن است. در زبان عربی واژگانی وجود دارد که برای دلالت بر جنس مونث (زن) است؛ با بررسی آنها به شواهدی عظیم و شگفت دست یافتیم. خلاصه ی بار معنایی مونث در زبان عربی واژگانی است که: بار معنایی مثبت یا منفی دارند؛ یعنی تعدادی از واژگان مونث، بار معنایی مثبت و پاره ای دیگر دربردارنده ی بار معنایی منفی است که بیانگر جایگاه حساس و تعیین کننده ی زن در نظام آفرینش دارد. زن می تواند عامل سعادت باشد و هم می تواند عامل شقاوت باشد؛ سلامت خانواده و جامعه مرهون سلامت شخصیت زن است. شرایط اخیر جامعه و توطئه ی شوم دشمنان اسلام و ایران برای ترویج بی حجابی و بدحجابی دل هر انسان آزاده ای را اندوهگین ساخت. نگارندگان پژوهش مذکور که مفتخر به رسالت تربیت نسل بشر هستند و در کسوت مقدس معلمی مشغول خدمت به دختران عفیف میهن هستند؛ بر خود لازم می دانند تا نقش حساس و تعیین کننده ی زن را بر اساس شواهد قرآنی، دینی و فرهنگ غنی ایرانی تبیین کنند و به جایگاه تعیین کننده ی زن در نظام هستی بپردازند و امید آن داریم با پژوهش مختصر خود، رسالت انسانی، مسلمانی و ایرانی خود را انجام داده و با ذکر نکاتی در مورد زن ایده آل برای نسل نوجوان و دانش آموز الهام بخش باشیم.کلیدواژه ها
واژگان کلیدی: زن، نقش تعیین کنده، زبان عربی، بار معنایی مثبت، بار معنایی منفی.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.