مذهب در ویس و رامین
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: نخستین همایش ملی ادبیات فارسی و پژوهشهای میان رشته ای
- کد COI اختصاصی: NCPLIR01_165
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1345
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان و مدیر بازرسی وزارت علوم و تحق
دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی
چکیده
منظومه دلاویز«ویس و رامین» از داستانهای روزگار اشکانیان، که متن آن به زبان پهلوی ( فارسی قبل از اسلام ) بوده؛ که فخرالدین اسعد گرگانی در دوران سلجوقیان ، آن را به رشته ی نظم کشیده است .اما آن چه ما در این رمان عاشقانه ، در جستار خویش جویای فهم آن هستیم، بحث مذهب است که آیا فخرالدین توانسته است در ترجمه ی خویش از مذهب و اعتقادات خویش بگذرد و آیین زردشتی را به تنهایی نقل کند؟ که ما در این مقاله به گرد آوری عقاید زردشتی و عقاید اسلامی، که شاعر از دوران خویش متأثر بوده؛ می پردازیم. کاری به باورهای عامیانه ی آن دو مذهب که هر کدام رساله جداگانه هستند ؛ نداریم . هدف ما بیشتر آشکار کردن عقاید و باورهای اسلامی شاعر در ترجمهی این منظومه است؛ که گذشته از زیبایی های ادبی آن ، ترجمه ی «مغلوطه» را ارائه کرده؛ و خوانندگان را در عقاید این دو مذهب مبهوت گذاشته است . حال به مقایسه ی شمه ای از عقاید آن دو مذهب و تقابل آنها می پردازیم.کلیدواژه ها
فخرالدین؛ اشارات قرآنی، عقاید اسلامی، عقاید زردشتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.