جایگاه مولفه های تفکر انتقادی در تدوین برنامه درسی مقطع ابتدایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA09_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شجاعی

۱- کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی

محمدمهدی شیبانی زاده

۲- کارشناسی ارشد مدیریت MBA

نگار طاهریان

۳- دانشجوی کارشناسی روانشناسی

چکیده

هدف از این مطالعه جایگاه مولفه های تفکر انتقادی در تدوین برنامه درسی مقطع ابتدایی اسهت. جامعه موردنظر در این پژوهش دبیران مقطع ابتدایی بوده است که نمونه موردنظر در این پژوهش با استفاده از روش سرشماری تعیین شد. نمونه شامل تعداد ۲۱۰ نفر معلم در استان کهگیلویه و بویراحمد مشغول به تدریس بودند، است. پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- میدانی از نوع کاربردی است که با استفاده از پرسشنامه ۴۰ گویه ای، شامل هشت مولفه مهارتهای تفکر انتقادی به جمعآوری اطلاعات پرداخته شده است. نتایج آزمون کرونباخ بهرای محاسبه پایایی پرسشنامه تفکر انتقادی ۰.۷۶ محاسبه شده است. داده های به دست آمده از این پژوهش با استفاده از نرمافزار SPSS و آمار توصیفی شامل جدول و میانگین و انحراف استاندارد و آمار استنباطی آزمون T مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است؛ که نتایج بیانگر این مطلب است که در تدوین اهداف و محتوای کتاب به مهارتهای تفکر انتقادی شامل مهارت سوال کردن، مهارت تحلیل کردن، مهارت ارزشیابی کردن و مهارت ارتباط دادن توجهی مطلوب و مثبت شده است؛ همچنین در تدوین اهداف و محتوای کتب درسی به مهارتهای استدلال کردن و سازماندهی علم مربوطه بهه میزان متوسط توجه شده است؛ و اما در آخر بر اساس یافته های پژوهش به دو مهارت کاربرد واژگان انتقادی و مهارت فراشناخت در تدوین اهداف و محتوای کتب درسی کمتر از حد متوسط توجه شده است.

کلیدواژه ها

ارزیابی، اهداف، محتوا، تفکر انتقادی، مهارتهای تفکر انتقادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.