ارزیابی رضایت مندی بیماران از خدمات ارائه شده در یکی از درمانگاه های نیروی دریایی در سال ۱۳۹۹: یک مطالعه مقطعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه طب دریا، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMARMED-4-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن عباسی فرج زاده

Students' Research Committee, Faculty of Health, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

سیداحمد میرجوادی

Students' Research Committee, Nursing Faculty, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

امیر واحدیان عظیمی

Trauma Research Center, Nursing Faculty, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

لیلا کریمی

Behavioral Sciences Research Center, Life Style Institute, Nursing Faculty, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و هدف: رضایتمندی بیماران، به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد در ارزیابی کیفیت درمانی و برنامه­ریزی در جهت ارتقای نظام سلامت، از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان رضایت بیماران از خدمات ارائه شده در یکی از درمانگاه­های نیروی دریایی بود. روش ها: مطالعه مقطعی حاضر در یکی از درمانگاه ­های نیروی دریایی در سال ۱۳۹۹ انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس بود و تعداد ۲۰۳ بیمار وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات؛ پرسشنامه رضایتمندی بیماران با ۴۸ سوال بود که روایی و پایایی آن تایید گردید. این پرسشنامه رضایت بیماران را در دو قسمت درمانی با ابعاد خدمات پزشکی، پرستاری، بهداشت و نظافت و غیردرمانی شامل خدمات پذیرش، برخورد کارکنان، وضعیت تغذیه، امکانات رفاهی، داروخانه و رعایت شئونات مذهبی مورد ارزشیابی قرار داد. یافته ها: رضایت مراجعین از خدمات ارائه شده در بخش درمانی ۷۳/۴ درصد و در بخش غیردرمانی ۷۰/۷ درصد (در سطح خوب) بود. بیشترین و کمترین میزان رضایتمندی در بخش درمانی مربوط به خدمات پزشکی (۷۵/۵ درصد) و پرستاری (۶۹/۹ درصد) و بیشترین و کمترین میزان رضایتمندی در بخش غیردرمانی مربوط به خدمات پذیرش (۷۹/۱ درصد) و تغذیه (۵۹/۹ درصد) بود. سن، وضعیت تاهل و دفعات مراجعه با رضایتمندی بیمار ارتباط آماری معنی داری داشت. جنسیت، تحصیلات، علت مراجعه و بیمه با رضایتمندی بیمار، ارتباط معنی داری نداشت. نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر، بیانگر رضایت بیشتر دریافت کنندگان خدمات در بخش درمانی نسبت به بخش غیردرمانی است. به نظر می رسد جهت بهبود وضعیت خدمات درمانی و غیردرمانی درمانگاه و افزایش میزان رضایتمندی باید تجهیز امکانات رفاهی به ویژه تاکید بر ارتقای خدمات تغذیه­ای و تامین نیروی انسانی متعهد و مجرب مورد توجه مدیران و برنامه ریزان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Patient, Satisfaction, Clinic, Navy., بیمار, رضایتمندی, درمانگاه, نیروی دریایی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.