بینامتنی قران کریم در آیینه شعر لسان الغیب حافظ شیرازی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: نخستین همایش ملی ادبیات فارسی و پژوهشهای میان رشته ای
- کد COI اختصاصی: NCPLIR01_131
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1446
نویسندگان
چکیده
بینامتنی یکی از گرایشهای نقد جدید است که به ارتباط و تعامل بین متون می پردازد . این نظریه که در اواخر دهه شصت مطرح شد ، زاییده افکار و نظرات گوناگونی است که زبان شناسان ، ساختار گرایان و صورت گرایان و ... ارائه کردند. بینامتنی قران کریم در هر نوع متنی با اشکال مختلف دیده می شود .نشانه های بینامتنی را می توان بکارگیری مفردات، استعمال آیات و مضامین قرآنی و ....عنوان کرد که هر کدام نقش و اهمیت مخصو ص به خود را دارد . ادبیات فارسی همواره از سرچشمه های فیاض و زلال سخن حق ( قرآن کریم) طراوت و جاودانگی گرفته است وبی تردید سبزی شعر حافظ از باران معرفت یابی او از قرآن مجید است . استعمال آیات و مضامین قرآنی در دیوان حافظ بطور ملموس به چشم میخورد. بینامتنی اشعار حافظ شیرازی با قرآن کریم با کمترین تغییر در الفاظ و معانی و غالبا آشکارا و آگاهانه صورت گرفته است . لذا بینامتنی اشعار حافظ با قرآن کریم آنقدر واضح و روشن است که انکارکردنی نیست.کلیدواژه ها
قرآن کریم، بینامتنی، ادبیات فارسی، حافظمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.