مرور روش های خوشه بندی در شبکه اینترنت اشیاء

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS06_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود بابادی

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران .

چکیده

اینترنت اشیاء شامل برنامه هایی مانند نظارت بر محیط زیست، دارویی و دفاعی است که به جمع آوری و استانداردسازی داده ها در زمان واقعی نیاز دارند. شبکه های حسگر بی سیم در این سناریو به عنوان یک بستر محیطی فراگیر برای کاربردهای مهم هستند. گره های حسگر، ظرفیت محدودی برای مدیریت منابع، سیستم های ذخیره سازی، ارتباطات و توان محاسباتی دارند. خوشه بندی، یک روش مهم تجزیه وتحلیل داده ها برای استخراج دانش و الگوهای پنهان در داده ها است. اخیرا الگوریتم های خوشه بندی ترکیبی برای حل مسئله بهینه محلی به دلیل انتخاب نادرست سرخوشه اولیه در الگوریتم های خوشه بندی سنتی، پیشنهاد شده اند. در الگوریتم های ترکیبی، خوشه بندی به عنوان یک مسئله بهینه سازی با فراخوانی الگوریتم های بهینه سازی برای یافتن سرخوشه بهینه حل می شود. بسیاری از الگوریتم های خوشه بندی ترکیبی با ادغام الگوریتم های مختلف هوش ازدحامی و الگوریتم های خوشه بندی سنتی پیشنهاد شده اند. در این مقاله، روش های خوشه بندی در اینترنت اشیاء موردبررسی قرار گرفته اند. روش های موردبررسی شامل روش های مبتنی بر روش LEACH، روش CRPSH، روش SFC، روش ETSDEEC، روش LDCA، یادگیری ماشین، شبکه های عصبی مصنوعی، یادگیری تقویتی و فازی هستند. سپس روش های خوشه بندی در اینترنت اشیاء مبتنی بر الگوریتم های فراابتکاری مرور می شوند.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء، خوشه بندی، یادگیری ماشین، شبکه عصبی مصنوعی، منطق فازی، الگوریتم های فراابتکاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.