آنالیز نشت از پی خاکهای دو لایه با استفاده از روش المان محدود

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE03_590
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه صیادزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه شیراز

سیدمحمدعلی زمردیان

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز

چکیده

بسیاری از مخازن سدهای ساخته شده در جهان، دارای مشکلات ناشی از نشت می باشند. این نشت ممکن است که از تشکیلات زمین شناسی ساختگاه سد یا پی سد و یا از بدنه سد اتفاق افتد. همچنین پدیده زیرشویی زیر پی و بدنه، موجب شکستهای فاجعه آمیز در سدها گردیده است و خسارات جانی و مالی عمده ایرا بدنبال داشته است. گرادیان خروجی نیز مهمترین معیار طراحی برای ضریب اطمینان نسبت به زیرشویی است، بنابراین یافتن روشهایی برای کاهش مقدار نشت و گرادیان خروجی بسیار حائز اهمیت خواهند بود. در این تحقیق از نرم افزار ANSYS استفاده شد. که یک برنامه کامپیوتری فراگیر و چند منظوره در المان محدود می باشد و قادر است تحلیلهایی در زمینه های دینامیکی، استاتیکی،‌انتقال حرارت، جریان سیالات، الکترومغناطیس و ... ارائه دهد و جهت تحلیل و مدلسازی جریان آب در پی سد از روش تشابه سازی حرارتی استفاده شده است. این تحقیق خصوصیات جریان(مقدار نشت و گرادیان خروجی) را در سدهای نفوذناپذیر با عرض متغیر و پرده سپر در عمقهای مختلف پنجه پایین دست، روی سیستم خاک دو لایه ای بررسی می کند و مقدار جریان گرادیان خروجی برای تمام شرایط تعیین می گردد و نتایج بدست آمده بصورت نمودارهای بی بعدی بنام منحنی های اپسیلن ارائه می شوند. این منحنی ها به طراح این امکان را می دهند که مشکلات نشت را بدون نیاز به برنامه کامپیوتری پیش بینی و خصوصیات جریان مورد نظر خود را بدست آورد و با صرف کمترین زمان، طراحی اپتیمم را انجام داده و سریعا تصمیم گیری نماید.

کلیدواژه ها

نشت ، ANSYS ، زیرشویی ، پرده سپر ، انتقال حرارت ، المان محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.