مقایسه روش تدریس تلفیقی هنر و روش سنتی بر میزان یادگیری درس مطالعات اجتماعی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی شهر سروستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF10_371
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا کسایی

استاد گروه هنر و معماری، دانشگاه آزاداسلامی، واحد فسا، فسا، ایران

فاطمه هیئت

استاد گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فسا، فسا، ایران

نجمه نوروزی سروستانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد فسا، فسا، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر مقایسه روش تدریس تلفیقی هنر و روش سنتی بر میزان یادگیری درس مطالعات اجتماعی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی شهر سروستان است. جامعه آماری دانش آموزان پسر پایه پنجم ابتدایی شهر سروستان بوده است که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش(۲۷نفر) و کنترل( ۲۳نفر) قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود. نتایج حاصل از آزمون t استیودنت برای گروه های مستقل نشان داد که بین میزان یادگیری دانش آموزانی که با روش تدریس تلفیقی هنر در مطالعات اجتماعی آموزش دیده اند با دانش آموزانی که با روش سنتی آموزش دیده اند تفاوت معناداری وجود دارد (p= ۰/۰۰۱). لذا با توجه به نتایج بدست آمده بنظر می رسد که رویکرد تلفیقی از رویکرد سنتی در میزان یادگیری درس مطالعات اجتماعی موثرتربوده است. با توجه به تنوع و انعطاف پذیری فرآیند آموزش در روش تلفیقی هنر، نظام آموزشی کشور می تواند با گسترش این شیوه آموزشی، به ویژه در مقطع دبستان، زمینه را جهت تربیت دانش آموزان خلاق و دارای انگیزه درونی برای یادگیری فراهم نماید.

کلیدواژه ها

روش تدریس تلفیقی، روش تدریس سنتی، هنر، مطالعات اجتماعی، یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.