بررسی تاثیر خوش بینی تحصیلی و جو سازمانی مدارس بر کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر اردبیل
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF10_345
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 203
نویسندگان
کارشناسی ارشد برق قدرت، معاون آموزشی هنرستان اردبیل آموزش و پرورش ناحیه دو اردبیل
چکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر خوش بینی تحصیلی و جو سازمانی مدارس بر کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر اردبیل می باشد از لحاظ هدف تحقیق این پژوهش از نوع کاربردی، و از لحاظ روش انجام تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی می باشد جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه ناحیه ۱ شهر اردبیل می باشند که تعداد آنها برابر ۱۲۳۰۶ نفر می باشد. روش مورد استفاده برای نمونه گیری روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای بود و برای تعیین حجم نمونه نیز از جدول مورگان استفاده شده است که طبق این جدول تعداد نمونه آماری برابر ۳۷۴ نفر می باشد. برای جمع آوری اطلاعات از روش میدانی و از پرسشنامه های استاندارد کیفیت زندگی اندرسون با پایایی ۰/۹۲، جو سازمانی مدرسه هوی با پایایی ۰/۸۰ و خوش بینی تحصیلی موران و همکاران با پایایی ۰/۷۶ استفاده گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با آزمون رگرسیون چندگانه انجام گرفته است نتایج یافته های تحقیق حاکی از آن است که ابعاد خوش بینی تحصیلی(اعتماد، تاکید تحصیلی و احساس هویت) و ابعاد جو سازمانی مدارس (رابطه دانش آموزان با یکدیگر، رابطه دانش آموزان با کارکنان، تاکیدهای آموزشگاه و ارزشها و رویکرد مشترک کارکنان) بر کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان تاثیر مثبت معنی داری دارد.کلیدواژه ها
خوش بینی تحصیلی، جو سازمانی مدارس، کیفیت زندگی تحصیلی، شهر اردبیلمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.