جایگاه و نقش مدیریت آموزشی در مدرسه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF10_341
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاشم لوافیان

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی و کارمند معاونت آموزش های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

به دلیل سردرگمی که بین رهبری و مدیریت آموزشی وجود دارد، به نظر می رسد اکثر مدیران/رهبران مدارس نمی توانند تعریفی از مدیریت آموزش و پرورش داشته باشند و این امر ریشه کن کردن سردرگمی موجود بین اینسه مفهوم را بسیار دشوار کرده است. این امر مستلزم آن است که مدیران مدارس درک کنند که چه چیزی مستلزم مدیریت آموزش است. اصولا مدیران در رهبری، سازماندهی، برنامه ریزی و کنترل موسسات آموزشی نقش دارند. این توضیح می دهد که چرا مدیریت آموزش با رهبری همپوشانی دارد. مدیران آموزش و پرورش باید از رهبری مدیریتی استفاده کنند. همانطور که شارما (۲۰۰۹) اشاره می کند، در رهبری مدیریتی، تمرکز بروظایف، عملکردها و ایجاد رفتار منطقی در سازمان است. این نشان می دهد که رهبری مدیریتی به مدیریت موفقیت آمیز فعالیت هایی که وجود دارند کمک می کند و از این رو جدایی ناپذیری رهبری و مدیریت آموزش رانشان می دهد. متاسفانه، مدل رهبری مدیریتی موجود در مدیریت آموزشی، هنجاری است که نحوه رفتار افراد در مدارس را مشخص می کند و رهبری را با میزان اثربخشی سازمان ها تعریف می کند. بدون شک در میانانواع مدیریت، مدیریت در سازمان های آموزشی و پرورشی نقش مهم و استراتژیک ویژه ای ایفا می کند. زیرا تمام اهداف و موضوعات این سازمان ها مردم هستند. مدیران باید در مورد موانع موفقیت کسب و کار در مدیریت مدارس، معلمان، دانش آموزان، والدین، سازمان ها و سازمان هایی که به تجربیات یادگیری نیاز دارند، دانش کافی داشته باشند. تجربه یادگیری یکی از ویژگی های مدیریت است. تجربه زمان می برد. بنابراین از تغییر و جابجایی سریع مدیران خودداری کنید و سعی کنید در صورت امکان مدیر چندین سال در مدرسه بماند. بنابراین، ثبات هر مدرسه در درجه اول در گروه مدیریت و روش مدیریت نهفته است. در این مقاله جنبه های مختلف مدیریت آموزشی مورد بررسی قرار گرفته، چالش ها و موانع موجود شناسایی شده و در نهایت راهکارهایی برای رفع موانع به خواننده ارائه شده است.

کلیدواژه ها

دانش آموز، مدرسه، آموزش، مدیر، مدیریت آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.