بررسی تاثیر آموزش فلسفه بر سازگاری و مشارکت اجتماعی کودکان ابتدایی مدارس شهرستان گرگان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF10_155
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 286
نویسندگان
گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی شمس گنبد، گنبد کاووس، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی شمس گنبد، گنبد کاووس، ایران
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش فلسفه بر سازگاری و مشارکت اجتماعی کودکان ابتدایی مدارس شهرستان گرگان می باشد. این پژوهش شبه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه مورد مطالعه شامل همه دانش آموزان ابتدایی مدارس شهرستان گرگان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ بوده است که از میان آنها ۴۰ نفر به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب و به صورت تصادفی در یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل گردآوری شدند که آزمایش به مدت ۸ جلسه ۴۵ دقیقه ای مورد آموزش قرار گرفتند و برای اندازه گیری متغیرهای سازگاری و مشارکت اجتماعی از پرسشنامه مشارکت اجتماعی سادات احمدی بجستانی(۱۳۹۳) و پرسشنامه سازگاری ماتسون(۱۹۹۸) استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی از پیش فرض های آزمون کواریانس(چولگی و کشیدگی، نرمال بودن توزیع داده ها، همگونی واریانس و همگونی شیب رگرسیون) با کمک نرم افزار spss به منظور آزمون فرضیه های پژوهش استفاده گردید. نتایج یافته ها نشان داد آموزش فلسفه بر کودکان بر سازگاری، آموزش فلسفه بر کودکان بر مشارکت اجتماعی و آموزش فلسفه بر کودکان و مشارکت اجتماعی کودکان ابتدایی مدارس شهرستان گرگان تاثیر دارد.کلیدواژه ها
آموزش فلسفه، سازگاری، مشارکت اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.