چگونه توانستم مشکل ضعف درسی و افت تحصیلی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی را بر طرف نمایم؟
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF10_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 648
نویسندگان
کارشناسی شیمی دانشگاه پیام نور جهرم
فوق دیپلم آموزش ابتدایی مرکز تربیت معلم شیراز
کارشناسی گرافیک ، دانشگاه علمی کاربردی لارستان
کارشناسی زبان و ادبیات فارسی ، دانشگاه آزاد اسلامی فسا
کارشناسی زبان ادبیات و فارسی دانشگاه فرهنگیان شیراز
چکیده
یکی از عوامل نبود موفقیت تحصیلی در دانش آموزان، وجود ضعف یادگیری در آنان است که منجر به افت تحصیلی، کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس و ترک تحصیل آنها می شود. و لطمات جبران ناپذیری از نظر روانی و اقتصادی به کودک و خانواده و نظام آموزش و پرورش کشور وارد خواهد کرد. از آنجا که دانش آموزان مبتلا به ضعف یادگیری، جزو بچه های در معرض خطر و شکننده محسوب می شوند، آموزش و پرورش باید از این افراد پشتیبانی کند و یک سپر دفاعی برای آنان باشد. همچنین نظام اجتماعی نیز باید از آنان حمایت و مراقبت کند. برای کاهش آمار بالای مبتلایان به این اختلالات و عوارض جانبی، ضرورت دارد معلمان با این اختلالات آشنایی پیدا کنند. اینجانب افسانه میرزانیا بارها در کلاس درس خود مشاهده می کردم که تعدادی از دانش آموزانم به دلایل مختلفی نسبت به بقیه دچار افت تحصیلی هستندودرارزشیابی های کتبی وشفاهی امتیازات پایینی کسب می کنند و والدین آنها ازاین موضوع احساس رنج می نمودند وبا همه تلاش درپی جبران آن برمی آمدند. در بسیاری از مواقع می دیدم که شاگردانم دچارتحقیرهاوسرزنش هاوتنبیهات قرار می گرفتندوگاهی نیز گره بسته ی آنان با اتخاذ مواضع نادرست والدین یا خود من بسته تر می شد. با مشاهده ی این مساله در کلاسم تصمیم گرفتم با پیدا کردن راه حل های مناسب وابتکاری سرنوشت آنها را تغییر دهم،در نتیجه با مطالعه کتاب های گوناگون وتحقیقات انجام شده قبلی توانستم قبل از امتحانات نوبت اول،با برگزاری جلسات مداوم با اولیا وبا اجرای سه روش شامل: ۱- دادن برنامه پیشنهادی درسی ۲- رودررویی وتبادل نظر دانش آموز قوی با ضعیف ۳- تهیه فرم نظارت خانواده بر امور درسی فرزندشان روز به روز به فراگیری آنان روح تازه ای بخشیده و سطح علمی دانش آموزانم را بالا برده وآنها را موفق وشاد ببینم. جناب آقای دکتر محمد رضا دست آموز، شایان ذکر است که اقدام پژوهی حاظر با توجه به اینکه در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ که آموزگار پایه ششم مدرسه دولتی دخترانه شرف_ واقع در شهر قدیم لارستان _ بوده ام با توجه به دانش آموزان این مدرسه اقدام پژوهی خود را به رشته تحریر در آورده ام.کلیدواژه ها
ضعف درسی ، افت تحصیلی ، دانش آموزان ، پایه ششم ابتداییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.