تبیین نقش تربیت دینی و اخلاق قرآنی شهدا با نگاه بر جایگاه خانواده در تعلیم و تربیت آنان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF10_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افتخار قاسم زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی، دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

زینب قدمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ انقلاب اسلامی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران

چکیده

شهدا به عنوان انسان های تربیت شده دینی، اخلاقی و قرآنی که وجود شاخصه های تربیت دینی و اخلاقیشان مانند بصیرت، توکل، اهمیت به نماز و قرآن، حیا و عفت و آراستگی در عین سادگی می توانند الگوی ممتاز برای جوانان امروز که از این شاخصه ها فاصله گرفته اند، باشند. در این بین، خانواده نقش اصلی در تربیت فرزندان دارند که پدر و مادر به عنوان اولین معلمان فرزندان نقشی بسیار با ارزش در تربیت دینی و اخلاق قرآنی آن ها دارند که به صورت صحیح سعی در پرورش فرزندان خویش داشته باشند. حال سئوالی که لازم به پاسخگویی آن می باشد این است که خانواده در تعلیم و تربیت فرزندان خویش چه جایگاهی دارند که با توسل به سیره شهدا و تربیت دینی و قرآنی از آن ها، فرزندانی ایثارگر، از خود گذشته و شهادت طلب به جامعه تحویل بدهند. این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی و با اتکا به سیره شهدا و منابع کتابخانه ای در صدد پاسخ به این مهم می باشد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که خانواده لازم است با اهتمام به امور دینی، قرآنی و اخلاقی فرزندان به تشکیل ارتباط عاطفی، دوستی و همنشینی دوجانبه بین خود و فرزندان داشته باشند و به هنگام بروز مشکلات رفتاری آن ها به برخورد درست و منطقی اقدام کنند؛ و برای دستیابی به فرهنگ ارزشمند ایثار و شهادت و گسترش دادن آن در همه سطوح اجتماع، به استفاده بهینه از امکانات و ابزارهای فرهنگ ساز جامعه مانند شرکت در مراسمات مذهبی و تمسک به اهل بیت (ع) و همچنین تمام عوامل تاثیرگذار نیاز دارد که مهمترین آن مدرسه است که بخش مهمی از تعلیم و تربیت ارزش ها با توجه به نقش معلم، همکلاسی ها، دوستان همسال و فضای مدرسه شکل می گیرد.

کلیدواژه ها

تربیت دینی، تربیت قرآنی، خانواده، شهدا، تعلیم و تربیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.