حمایت کیفری از حریم خصوصی در فضای سایبری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی جرم
  • کد COI اختصاصی: CPSYP01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسفندیاری راد

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی ،دانشگاه آزاد اسلامی ،گرمسار ،گرمسا ر،ایران

چکیده

توسعه و پیشرفت کسب و کار در فضای مجازی بیش از هرچیز معلول وجود فضای ایمن و مصون از تعدی است و اصل اینمقوله امری است که مورد تائید همگان می باشد. مساله حریم خصوصی و حمایت از داده به خصوص در فضای مجازی از جملهدغدغه های مهم کاربران در فضای مجازی بویژه متولیان و سیاستگذاران کسب و کار الکترونیکی است زیرا اگر کاربران از مصونبودن حریم خصوصی و داده های شخصی خود در فضای مجازی اطمینان نیابند به فعالیت و کسب و کا ر در این عرصه تن در نخواهندداد .علاوه بر اینها حریم خصوصی، بحثی است که مورد توجه قانونگذار بوده، به طور یکه هیچکس حق ندارد به حریم خصوصی افرادتجاوز کند. قانون مجازات اسلامی در موارد بسیاری نقض حریم خصوصی را جر مانگاری کرده و مجازاتی نیز برای ناقضان در نظرگرفته است .که در این قانون در این خصوص می توان به ماده ۵۷۰ و ۵۸۰ اشاره داشت که از مفهوم این مواد می توان برداشت نمودکه در صورت اینکه ماموران و یا اشخاصی به حریم دیگران وارد شوند علاوه بر انفصال ازخدمت و محرومیت سه تا پنج سال از مشاغلدولتی، به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.از این رو می توان اذعان داشت که درنظام حقوقی ایران نیز حریم خصوصیاگرچه، به صورت مشخص موردحمایت واقع نشده است لیکن ، مصادیق حریم خصوصی موردتوجه قرارگرفته است و هرگونه تعدی وتجاوزگری در فضای مجازی پیش از هرچیز نیازمند نقض امنیت یکی از این دو یا به طریق اولی هردو آنهاست. امروزه با گسترشابزارهای اطلاع رسانی و استفاده گسترده از اینترنت، این حق به یکی از چالش انگیزترین مسائل حقوق بشر تبدیل شده است. با توجهبه ناشناس بودن کاربران و سهولت استفاده از اینترنت تجاوز به حریم خصوصی افراد به سرعت افزایش یافته و صاحب نظران ودولتمردان را در جهت حمایت از حریم خصوصی افراد سوق داده است.

کلیدواژه ها

حریم خصوصی،جرایم سایبری،فضای مجازی،نقض حریم خصوصی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.