تاثیر مجازات کیفری بر زنان بزهکار در حبس
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی جرم
- کد COI اختصاصی: CPSYP01_062
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 431
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
چکیده
زنان در جوامع نقشی بسیار کلیدی ایفا می کنند نقش آنان در این عرصه ها و اثرات ناشی از آن، از جمله مسایلی است که امروزهمورد توجه واقع شده و به صورت گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است.امروزه بسیار شاهد بزهکاری زنان می باشیم که در قانون نیزبرای آن مجازات و چه بسا مجازات حبس در نظر گرفته شده است و از آنجایی که زن در تربیت فرزند نیز نقشی بسیار مهم دارد آثارمخرب آن متوجه فرزندان نیز خواهد شد مجازات حبس برای زنانی که مادر یا سرپرست خانوار هستند، آثار مخربی برای خود وخانواده شان به همراه خواهد داشت. به غیر از این موارد خاص به دلیل نگاه جامعه بر زنان سابقه دار، با پایان یافتن دوران محکومیتو آزادشدن از زندان، اغلب این زنان از خانواده و جامعه طرد می شوند که این طردشدن در برخی موارد میتواند به زندگی افراد پایاندهد. با این وجود میتوان گفت مجازات جایگزین برای ای نگونه مجرمان شاید بتواند بهترین راه برای متنبه کردن آنها بدون اینکهخدش های به زندگیشان وارد کند، باشد . مطالعات و تحقیقا ت نشا ن می دهد که خو د زندان، برا ی بسیاری ا ز زندانیان به دلیل تجربیاتمنفی که از محیط زندا ن کسب می کنند، بسیار مخر ب و ناامید کننده است . زیرا کافی نبودن اقدامات اصلاحی و بازپروری زندانیانبه معنای آن است، که آنها به هنگام ترک زندان د ر مقایسه با زمان ورودشان آمادگی بیشتری برا ی ارتکاب مجدد جر م دارند .لذا باتوجه به موارد بیان شده در این پژوهش در پی آن هستیم که با روش گرد آوری کتابخانه ای به بررسی موضوع بپردازیم و به اینسوال اصلی پاسخ دهییم که آثار مخرب مجازات حبس در زندگی فردی و اجتماعی زنان بزهکار چیست؟که یافته های پژوهش حاکیاز آن است که مجازات حبس می تواند آثار سوئی بر زندگی فردی و اجتماعی زنان بزهکار بر جای گذارد که یکی از این آثار مخربمی تواند تشدید و تکرار ارتکاب جرم باشد چراکه محیط زندان محیط مناسبی نمی باشد و از طرف دیگر آثاری همچون طرد شدگی،بیکاری و عدم پذیرش آنها توسط جامعه را به همراه خواهد داشت.کلیدواژه ها
مجازات ،زندان،زنان بزهکار،ارتکاب جرممقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.