بررسی روانشناختی پیشگیری زودرس از جرم با رویکردهای خانواده و مدرسه مدار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی جرم
  • کد COI اختصاصی: CPSYP01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا صادقی آذر

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

امیررضا ممی پور

کارشناسی ارشد حقوق ، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

< p> موضوع ارتکاب جرم و جنایت یا بزهکاری امروزه یکی از مهمترین پد یده ها و مسایل مورد بحث است. نقش خانواده و مدرسه در پیشگیری از وقوع جرم یکی از موضوعات مهم و در عین حال جدید جرم شناسی و جامعه شناسی جنایی می باشد . بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی روانشناختی پیشگیری زودرس از جرم با روی کرده ای خانواده و مدرسه مدار می باشد . در ا ین راستا خانواده و مدرسه در یک مقطع ز مانی ویژه موثرند. دغدغه پیشگیری اجتماعی تربیت و آ موزش صحیح است. خانواده و مدرسه دارای کارکردی آموزشی و تربیتی هستند و اگر نقش خود را درست انجام دهند، سلامت روانی و اجتماعی آحاد مردم تضمین خواهد شد. روش تحقیق در این مقاله به صورت تحلیلی- توصیفی از نوع کیفی است و روش گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای است که از منابع مدون شامل قوانین، کتاب ها، رساله ها و مقالات استفاده شده است. نتایج حاصل ا ز بررسی منابع گوناگون نشان داد که نهاد خانواده یکی از مهمترین نهادهای کنترل کننده جرم در جامعه می باشد . بنابراین والدین می تواند با ایجاد جوی مثبت، صمیمی و قانون مدار تا حد زیادی از وقوع جرم و جنایات فرزندان جلوگیری کنند. در رابطه با نقش مدرسه نیز، مطالب مورد تدریس، شیوه های تهیه و تدوین برنامه درسی، رابطه معلم و دانش آموز، اتخاذ شیوه ها ی تربیتی و آموزشی با توجه به ویژگی های شخصیتی و روانی دانش آموز و تهیه و تدارک برنامه های اوقات فراغت از متغیرهای پیشگیری کننده و در عین حال تسهیل کننده شرایط بروز جرم به حساب می آیند.< /p>

کلیدواژه ها

پیشگیری زودرس از جرم، پیشگیری اجتما عی، خانواده مدار، مدرسه مدار، بزهکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.